این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۹، صفحات ۵۵-۶۴
عنوان فارسی
بررسی پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی اسانس بابونه رومی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، پس از تهیه اسانس بابونه رومی (
Anthemis
nobilis
) میزان فنول و فلاونوئید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی آن به 4 روش دی
سک دیفیوژن، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی بر باکتریهای مختلف شامل
باسیلوس سرئوس
، استرپتوکوکوس پیوژنز،
استافیلوکوکوس اورئوس
،
شیگلا دیسانتری
، انتروباکتر ائروژنز
و
سالمونلا تیفی موریوم
مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فنول کل برابر با 5
/33
میلیگرم گالیک اسید در گرم اسانس و میزان فلاونوئید کل برابر با 60
/14 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. میزان
خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس بابونه رومی در روش
مهار رادیکال آزاد
DPPH
برابر با 70
/51 درصد
و در
مهار رادیکال آزاد
ABTS
برابر با 90
/57
به دست آمد. در تمامی روشهای ضد میکروبی اسانس تهیه شده بیشترین اثر ضد میکروبی را بر باکتری گرم مثبت
استافیلوکوکوس اورئوس
و کمترین اثر را بر باکتری شیگلا دیسانتری
نشان داد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که از اسانس گیاه بابونه رومی میتواند در تولید محصولات غذایی و دارویی به عنوان ترکیبی آنتی اکسیدان و ضد میکروب مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس بابونه رومی،ترکیبات فنولی،خاصیت آنتی اکسیدانی،فعالیت ضد میکروبی،
عنوان انگلیسی
Investigating the antioxidant potential and antimicrobial effect of Roman (Anthemis nobilis) chamomile essential oil: âin vitroâ
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, after preparing Roman chamomile (Anthemis nobilis) essential oil, the total phenol and flavonoid content, antioxidant properties, and antimicrobial effects were evaluated using four methods: disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and bactericidal inhibitory concentration. The study included various bacteria such as Bacillus cereus, Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, Shigella dysenteriae, Enterobacter aerogenes, and Salmonella typhimurium. The total phenol content was 33.50 mg gallic acid per gram of essential oil, and the total flavonoid content was 14.60 mg quercetin per gram of extract. The antioxidant activity of A. nobilis essential oil was 51.70% in the DPPH radical scavenging method and 57.90% in the ABTS radical scavenging method. Among all antimicrobial methods, the essential oil exhibited the highest antimicrobial effect against Gram-positive bacteria Staphylococcus aureus and the least effect against Shigella dysenteriae. The results suggest that A. nobilis essential oil can be used in the production of food and pharmaceutical products as an antioxidant and antimicrobial compound.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس بابونه رومی,ترکیبات فنولی,خاصیت آنتی اکسیدانی,فعالیت ضد میکروبی
نویسندگان مقاله
بهروز علیزاده بهبهانی |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمد نوشاد |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمدامین مهرنیا |
1. دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27358_da34ad91c4b9542be58a4bb086a470fa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات