این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۱۶۱۳-۱۶۲۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Incidence of Patulin in Apple Juices Produced in West Azerbayjan Province, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Food safety is a global concern due to an increasing awareness of consumers concerning exposure of foods to chemicals and contamination with such hazardous biochemicals as dioxins, mycotoxins, pesticides, polycyclic aromatic hydrocarbons, drugs and hormones. Patulin is one of the most injurious mycotoxins produced by a variety of molds, particularly
Aspergillus
and
Penicillium
species. Based on valid international standards, a maximum permitted level of patulin is 50 µg L
-1
in fruit products. In the present study, patulin content of seventy two apple juice samples from West Azerbayjan Province of Iran was determined through High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Results revealed the contamination of all the analyzed samples with toxin at a mean content of 48.64 µg L
-1
. Almost 29% of samples were contaminated with a dose more than 50 µg L
-1
of patulin. Implementation of appropriate agricultural, as well as, technical practices in apple juice preparation factories of the region is recommended, in order to decrease the contamination level and its deleterious risks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Apple juice,HPLC,Iran,Incidence,Patulin
نویسندگان مقاله
A. Madadlou |
Department of Food Science, Technology and Engineering, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karadj, Iran
Sh. Forouzan |
Food & Hygiene Control Laboratory, Deputy for Food & Drug, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
نشانی اینترنتی
https://jast.modares.ac.ir/article_15663_bf15b95ea2ec521af68fe48b0aadd695.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات