سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی با تاکید بر پیامد های بالقوه ادراک چشایی تغییر یافته بر تغییر عادات غذایی و مضرات آن در اقراد چاق انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی برروی 72 نفر شامل 36 فرد چاق(*BMI>30) و 36 فرد با وزن نرمال(18.5 که از نظر فاکتور های اثرگذار بر چشایی با هم همسان بودند انجام گردید.ارزیابی آستانه حس چشایی توسط 3 سریال غلظت از محلول های ساکارز،سدیم کلرید،اسید سیتریک و کافئین به منظور سنجش حس چشایی شیرینی،شوری،ترشی وتلخی انجام شد.داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 25و آزمون آماری Mann-U Whitney مورد قضاوت قرار گرفت.سطح معنی داری در این مطالعه زیر 0.05 درنظرگرفته شد. یافتهها: در توزیع افراد مورد مطالعه بر حسب آستانه ادراک چشایی در غلظت های مختلف ؛طعم شوری بین افراد چاق و افراد دارای وزن نرمال اختلاف معناداری وجود داشت و افراد چاق آستانه چشایی بالاتری در طعم شوری نسبت به گروه شاهد داشتند. (0/001=P) در مورد طعم های شیرینی ، ترشی و تلخی اختلاف آماری معناداری بین گروه مورد و شاهد،مشاهده نشد. (0/05<P) نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه ،آستانه چشایی طعم شوری در افراد چاق نسبت به افراد با وزن نرمال به طور معناداری بالاتر بود .تفاوت معناداری در درک سایر طعم ها بین گروه های مطالعه وجود نداشت
Background and Aims: The study aimed to examine the relationship between obesity and the taste threshold, emphasizing the potential consequences of altered taste perception on the change of eating habits and their harmful effects on obese people Materials and Methods: The study was conducted descriptively-analytically on 72 people, including 36 obese people(BMI>30) and 36 people with normal weight(18.5 Result: There was a significant difference in the distribution of subjects by taste perception threshold at different concentrations of salty taste between obese and normal-weight individuals, and obese subjects had a higher taste threshold for salty taste than the normal-weight Group . P=0.001 about sweetness,sourness and bitterness There was no significant difference between the case and control groups (p>0.05). Conclusion: Based on the results of this study, the taste threshold of salinity in obese people was significantly higher than in normal- weight people .There was no statsisttically significants difference in the perception of other tastes between study groups.