این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۲۰۰-۲۱۰

عنوان فارسی بررسی اثر ضد قارچی عصاره‌های آبی و الکلی پالپ و پوست موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) بر کاندیدا آلبیکنس استاندارد
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع در دهان است. اخیراً، به دلیل مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها، تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضد قارچی عصاره‌های آبی و الکلی پالپ و پوست موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) برکاندیدا آلبیکنس استاندارد انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی ، عصاره‌های الکلی و آبی پالپ و پوست موز (Cavendish banana) با غلظتهای mg/ml 5، 2/5، 1/25، 0/62 و 0/31 تهیه شد.برای ارزیابی اثرات ضد قارچی عصاره‌ها از روش انتشار در آگار (Disc Diffusion) استفاده شد. میزان MIC و MFC عصاره ها در مقایسه با نیستاتین تعیین شدند.برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار   SPSS  ورژن 26 و آزمون repeated measures ANOVA استفاده شد.
یافته ها: بالاترین میانگین قطر هاله عدم رشد در همه گروه ها به ترتیب متعلق به نیستاتین، غلظت های mg/ml mg/ml 2/5، mg/ml 1/25، mg/ml 0/62 و mg/ml 0/31 بود. میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های پوست موز و عصاره های پالپ موز تفاوت معناداری با یکدیگر نداشت (09/0=p). اما میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های الکلی بطور معناداری بالاتر از عصاره های آبی بود (0/001>p). میانگین قطر هاله‌ی عدم رشد در تمامی غلظت‌ها بطور معناداری پایین تر از نیستاتین بود (0/05>p).
نتیجه گیری: عصاره آبی و الکلی موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) قادر به مهار رشد کاندیدا آلبیکنس بودند، هرچند میزان تاثیر آنها کمتر از نیستاتین بود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاندیدا آلبیکنس، پوست موز، پالپ موز،Cavendish Musa

عنوان انگلیسی Study of antifungal effect of aqueous and alcoholic extracts of banana pulp and banana peel (Musa AAA group, Cavendish subgroup) on standard Candida Albicans
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Candidiasis is a common fungal disease in the oral cavity. Recently, due to drug resistance and known side effects of medications, there has been an increasing tendency toward the use of medicinal plants. This study aimed to evaluate antifungal effect of aqueous and alcoholic extracts of banana pulp and banana peel (Musa AAA group, Cavendish subgroup) on standard Candida Albicans.
Materials and Methods: In this in vitro study, aqueous and alcoholic extracts of banana pulp and peel (Cavendish banana) were prepared at concentrations of 5, 2.5, 1.25, 0.62, and 0.31 mg/ml (n=32). The antifungal effects of the extracts were assessed using the disc diffusion method on agar. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) of the extracts were determined in comparison with nystatin. For analyzing data SPSS software version 26 and repeated measures ANOVA test was used.
Results: The highest mean diameter of the inhibition zone in all groups belonged to nystatin, concentrations of 5 mg/ml, 2.5 mg/ml, 1.25 mg/ml, 0.62 mg/ml, and 0.31 mg/ml, respectively. There was no significant difference in the mean inhibition zone diameters between banana peel extracts and banana pulp extracts (p=0.09). However, the mean inhibition zone diameters of alcoholic extracts were significantly higher than those of aqueous extracts (p<0.001). The mean inhibition zone diameters of all concentrations were significantly lower than that of nystatin (p<0.05).
Conclusion: Aqueous and alcoholic extracts of banana (Musa AAA group, Cavendish subgroup) inhibited the growth of Candida Albicans, although their efficacy was lower than that of nystatin.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Candida Albicans, Banana Peel, Banana Pulp, Cavendish Musa

نویسندگان مقاله شیما آریایی | Shima Ariaei
دندانپزشک عمومی

مهرنوش رضوان بهبهانی | Mehrnoosh Rezvan Behbahani Behbahani
دندانپزشک عمومی

نیره امینی | Nayere Amini
عضو هیئت علمی گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1847-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیماری دهان
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات