این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 17 مهر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۹۲-۱۹۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر دو نوع آنتی اکسیدان چای سبز و پوست انار بر استحکام باند برشی کامپوزیت به مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ های یونیورسال( مطالعه آزمایشگاهی )
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف
:
هدف این مطالعه بررسی تأثیر دو آنتی اکسیدان عصاره پوست انار و چای سبز بر استحکام باند برشی کامپوزیت میکروهیبرید در مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ یونیورسال می باشد.
مواد و روش ها:
در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 44 پر مولر سالم بالا مورد استفاده قرار گرفت که به 4 گروه تقسیم شدند،
A
: دندان های ترمیم شده بدون انجام بلیچینگ
B
: دندان های ترمیم شده بلافاصله بعد از بلیچینگ
C
: دندان های ترمیم شده بعد از بلیچینگ و به کارگیری عصاره ی چای سبز
.D
: دندان های ترمیم شده بعد از بلیچینگ وبه کارگیری عصاره پوست انار . در گروههای
B
و
C
و
D
، برای انجام بلیچینگ ، ژل هیدروژن پراکساید 35%
Whiteness
به کار برده شد.برای ترمیم کامپوزیت در هر 4 گروه، سطح لبیال دندان ها با اسید فسفریک
Morvabon 35%
اچ شد و باندینگ یونیورسال
G premiobond
طبق دستورالعمل کارخانه سازنده اعمال و کیور شد.وبعد از آن کامپوزیت میکروهیبرید 3
M filtek Z250 ESPE
روی سطوح باند شده قرار گرفت و 40 ثانیه کیور شد.سپس برای ارزیابی استحکام باند برشی ، نمونه ها در
universal testing machine
قرار داده شدند و برای آنالیز داده ها از آزمون
one-way ANOVA
استفاده شد . هم چنین برای بررسی انواع شکست در نمونه ها از استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 40 برابر استفاده شد.
یافته ها
:
میزان استحکام باند برشی بین گروههای
A
و
C
و
D
تفاوت معناداری نداشت. (0/99
<
P
)
. و استحکام باند برشی در گروههای
A,C,D
به صورت معناداری از گروه
B
بالاتر بود. (0/001
>
P
)
ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﻴﺮی
:
به نظر میرسد استفاده از عصارهی 5% چای سبز و عصاره 5% پوست انار می تواند موجب افزایش استحکام باند برشی کامپوزیت به دندان بلیچ شده گردد
کلیدواژههای فارسی مقاله
استحکام باند برشی، آنتی کسیدان ، بلیچینگ دندان، مینا، چای سبز ، پوست انار
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of two types of antioxidants, pomegranate peel and green tea, on the shear bond strength of composites on bleached enamel using universal bondings (lnvitro study)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim:
: This study evaluated the effects of pomegranate peel extract (PPE) and green tea extract (GTE) on the shear bond strength (SBS) of microhybrid composite to bleached enamel using universal bonding.
Materials and methods:
Forty-four intact maxillary premolars were divided into four groups:
Group A (Control): Unbleached, restored with composite.Group B: Bleached with 35% hydrogen peroxide (Whiteness HP) and immediately restored.Group C: Bleached, treated with 5% GTE solution, then restored. Group D: Bleached, treated with 5% PPE solution, then restored.
All specimens underwent phosphoric acid etching (Morvabon %, 15s), adhesive application (G-Premio Bond), and composite placement (3M Filtek Z250). SBS was tested using a Zwick universal testing machine. Failure modes were analyzed under 40× magnification.
Results:
No significant difference in SBS was observed among Groups A, C, and D (P > 0.99). All three groups exhibited significantly higher SBS than Group B (P < 0.001).
Conclusion:
Post-bleaching application of 5% PPE or 5% GTE may mitigate the adverse effects of bleaching on composite bond strength to enamel
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bond strength, Antioxidants, Dental enamel, Tooth bleaching, Green tea, Pomegranate
نویسندگان مقاله
سارا خسروی | Sara Khosravi
Islamic Azad university
دندانپزشک عمومی
سلیمه شوب چاری | Salimeh Shobchari
Islamic Azad university
بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
کیوان ساعتی | Keivan Saati
Islamic Azad university
بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
شهریار جلالیان | Shahriar Jalalian
بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1264-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ترمیمی
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات