این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 17 مهر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۸۵-۱۹۱
عنوان فارسی
مقایسه اثر نمک طعام(سدیم کلراید) و جوش شیرین(سدیم هیدروژن کربنات) بر روی PH بزاق و PH پلاک دندانی
چکیده فارسی مقاله
سابقه وهدف:
بزاق با حفظ تعادل
PH
، نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. روش های شیمیایی کنترل پلاک، مانند دهان شویه ها، به عنوان مکمل عمل می کنند. آب نمک با قلیایی کردن بزاق و عمل به عنوان یک قابض و جوش شیرین در کاهش اسیدی شدن حفره دهان موثر است. هدف از این مطالعه تاثیر شستشو با آب نمک یا جوش شیرین بر
PH
بزاق و پلاک می باشد.
مواد و روش ها
:
این تحقیق از نوع کارآزمایی تصادفی دو سو کور متقاطع بوده که بر روی 62 دانشجوی دندانپزشکی با میانگین سنی 25 سال ، شامل31 مرد و 31 زن انجام شد. یک گروه دهانشویه سدیم کلراید و گروه دیگر دهانشویه سدیم بی کربنات و پس از دوهفته، گروه ها جابجا شدند.2میلی لیتر از بزاق و مقداری از پلاک چسبیده به دیستال دندان 6 پایین سمت راست جمع آوری شد.
PH
بزاق و پلاک در هرگروه ، قبل و بعد از شستشو اندازه گیری شد.برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار
SPSS
و آزمون آماری
Two-Way ANOVA
استفاده شد.
یافته ها:
نسبت
PH
بزاق و پلاک قبل از مصرف دهانشویه های سدیم بی کربنات و سدیم کلراید اختلاف معناداری با پس از مصرف داشته
هر دو باعث افزایش
PH
بزاق و پلاک
شدند. (0/05>
P
) افزایش
pH
بزاق بعد از مصرف سدیم بی کربنات بیشتر از سدیم کلراید بود.(0/001>
P
)
نتیجهگیری:
از نظر کاربردی سدیم بی کربنات گزینه بهتری نسبت به سدیم کلراید می باشد و نسبت افزایش
PH
بزاق و پلاک پس از مصرف سدیم بی کربنات، بیشتر از مصرف سدیم کلراید می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سدیم بی کربنات،سدیم کلراید،پلاک دندانی،PH بزاق ، PH پلاک دندانی
عنوان انگلیسی
Comparing the effect of table salt and baking soda on saliva PH and dental plaque PH
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract
Background and aim:
Saliva plays an important role in oral and dental health by maintaining the pH balance, buffering capacity and proteins. Chemical plaque control methods, such as mouthwashes, act as supplements. Salt water alkalinizes saliva and acts as a supplement. Salt water acts as an astringent & along with baking soda are effective in reducing mouth acidity. The purpose of this study is the effect of washing with salt water or baking soda on the pH of saliva and plaque.
Materials and methods:
This study was conducted on 62 dental students with an average age of 25 years including 31 men & 31 women. They used mouthwash for two weeks. 2 ml of saliva and some plaque attached to the distal surface of tooth # 6 on the right side of the lower jaw were collected. The pH of saliva and plaque in each group was measured using a pH measuring device manufactured by Teb Azma company in Iran before and after washing.SPSS software and Two Way ANOVA statistical test were used for statistical analysis.
Results:
Both sodium chloride and sodium bicarbonate mouthwashes increase the pH of saliva and plaque. Based on the results of the 2-Way Repeated Measure ANOVA test, the increase in pH of saliva and plaque after using sodium bicarbonate mouthwash is more than the increase in pH of saliva and plaque after using sodium chloride mouthwash (p-value<0. 001)
Conclusion:
: The increase in pH of saliva and plaque after using sodium bicarbonate mouthwash is more than the increase in pH of saliva and plaque after using sodium chloride mouthwash
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Baking Soda-Table Salt-Dental Plaque- Salivary PH - Dental Plaque PH
نویسندگان مقاله
بهزاد جوادی | Behzad Javadi
Faculty of Dentistry, University of Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran branch
دندانپزشک عمومی
مریم شاکری فر | maryam shakerfar
گروه ترمیمی ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران ، ایران
مریم حوری زاد گنج کار | maryam Horizad Ganjkar
گروه ترمیمی ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران ، ایران
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1626-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ترمیمی
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات