این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۳۷۴-۳۸۳

عنوان فارسی ارتباط مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک در افراد مبتلا به بیماری قلبی زودرس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماری‌های قلبی- عروقی (Cardiovascular disease یا CVDs)، اصلی‌ترین علت مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود. در حال حاضر سن ابتلا به این بیماری‌ها کاهش یافته و منجر به ابتلای افراد به بیماری قلبی زودرس شده است. یکی از عوامل خطر اصلی این بیماری، سندرم متابولیک می‌باشد. از روش‌های اصلی کنترل سندرم متابولیک، اصلاح سبک زندگی از جمله اصلاح رژیم غذایی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به بیماری قلبی زودرس انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 440 فرد مبتلا به بیماری قلبی زودرس صورت گرفت. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیار Adult Treatment Panel (ATP-III) انجام و دریافت‌های غذایی مربوط به یک سال اخیر با استفاده از پرسش‌نامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک با 100 قلم مواد غذایی جمع‌آوری گردید. وضعیت داروهای مصرفی از طریق پرسش‌نامه مشخص و دریافت پروتئین‌های حیوانی و لبنیات محاسبه شد. به منظور تعیین ارتباط پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سندرم متابولیک، از مدل تحلیل Logistic regression با تعدیل عوامل مداخله‌گر استفاده گردید.
یافته‌ها: 7/70 درصد از شرکت‌کنندگان مرد بودند و میانگین سنی افراد، 51/6 ± 65/50 سال گزارش شد. 3/64 درصد افراد مبتلا به سندرم متابولیک بودند. دریافت بالاتر لبنیات پرچرب پس از تعدیل اثر انرژی دریافتی، سن، جنسیت، نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI)، فعالیت فیزیکی، سابقه فامیلی بیماری قلبی، با سندرم متابولیک [45/0 = Odds ratio (OR)، 78/0-26/0 = Confidence interval (CI) 95 درصد، 014/0 = P] ارتباط معکوسی داشت. بین دریافت پروتیئن حیوانی و لبنیات با چربی متوسط و خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: دریافت بالاتر لبنیات پرچرب با شیوع پایین‌تر سندرم متابولیک مرتبط بود؛ در حالی که دریافت پروتئین حیوانی و لبنیات با چربی متوسط، رابطه‌ای را با سندرم متابولیک نشان نداد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سندرم متابولیک، پروتئین حیوانی، فرآورده‌های لبنی

عنوان انگلیسی The Association between the Consumption of Animal Proteins and Dairy Products with Metabolic Syndrome in People with Premature Heart Disease
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Cardiovascular diseases (CVDs) are the leading cause of death worldwide. Unfortunately, the age of contracting this disease has decreased, leading to premature heart disease. Metabolic syndrome is one of the main risk factors for this disease, and lifestyle modification, including diet modification, is one of the main ways to control it. The current study aimed to investigate the relationship between the consumption of animal proteins and dairy products and metabolic syndrome in patients with premature heart disease.
Methods: This cross-sectional study was conducted on 440 individuals with premature CVDs. The diagnosis of metabolic syndrome was based on the Adult Treatment Panel III (ATPIII) criteria. Food intake related to the previous year was collected using a valid and reliable semi-quantitative food frequency questionnaire with 100 food items. Medication use was assessed through a questionnaire, and the intake of animal proteins and dairy products was calculated. To determine the association between animal proteins and dairy intake with metabolic syndrome, logistic regression analysis was used, adjusting for potential confounding factors.
Findings: In the current study, 70.7% of the participants were men, and the average age of the participants was 50.65 ± 6.51 years. Furthermore, 64.3% of the participants were suffering from metabolic syndrome. After adjusting for energy intake, age, gender, body mass index (BMI), physical activity, and family history of heart disease, a higher consumption of high-fat dairy products was found to have an inverse relationship with metabolic syndrome [odds ratio (OR): 0.45, 95% confidence interval (CI): 0.26-0.78, P = 0.014]. On the other hand, no significant relationship was observed between the intake of animal protein and dairy products with moderate fat and the risk of metabolic syndrome.
Conclusion: A higher intake of high-fat dairy products was associated with a lower prevalence of metabolic syndrome, while the intake of animal protein and moderate-fat dairy products did not show a relationship with metabolic syndrome.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Metabolic syndrome, Animal protein, Dairy products

نویسندگان مقاله شیرین قطب‌الدین محمدی | Shirin Ghotboddin Mohammadi
PhD Student, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی دکتری تخصصی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

شیوا رضایت | Shiva Rezayat
MSc Student, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

نوشین محمدی فرد | Noushin Mohammadifard
Associate Professor, Isfahan Cardiovascular Research Center, Cardiovascular Research Institute, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

نضال صراف‌زادگان | Nizal Sarrafzadegan
Professor, Isfahan Cardiovascular Research Center, Cardiovascular Research Institute, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مرضیه کافشانی | Marzieh Kafeshani
Associate Professor, Nutrition and Food Security Research Center AND Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-270-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات