این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۶۱، صفحات ۱۵-۱

عنوان فارسی اثر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) و بره‌موم (پروپولیس) بر برخی خصوصیات اسفناج رقم ” ورامین ۸۸ “ در طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله چکیده به منظور بررسی تأثیر بسته­بندی با اتمسفر تغییر داده شده و استفاده از ماده بره­موم بر کیفیت پس از برداشت سبزی­ برگی اسفناج رقم "ورامین 88"، آزمایشی در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 عامل زمان (5 سطح)، MAP (3 سطح) و بره­موم (3 سطح) طراحی و اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همه­ی صفات به استثنای رنگ و کلروفیل b تحت اثر اصلی زمان دچار تغییرات معنی­داری در سطح آماری 1% شدند. مقدار اسید آسکوربیک قبل از انبار 1/275 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر بود، و پس از یک هفته این مقدار به 1/171 میلی­گرم و بعد از 14 روز به 141 میلی­گرم در 100 گرم اسفناج تازه، رسید. تیمار اصلی بره­موم بر صفاتی از جمله رنگ، مواد جامد محلول، pH، اسید، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصدآلودگی ظاهری تاثیر معنی­داری در هر دو سطح آماری مورد مطالعه نشان داد. درصد آلودگی در اثر استفاده از بره­موم بشدت کاهش پیدا کرد. شاخص­های رنگ، کیفیت ظاهری، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصد آلودگی ظاهری نیز صفاتی بودند که تحت اثر اصلی بسته­بندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) دچار تغییرات معنی­داری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده بهترین ترکیب تیماری برای ماندگاری بیشتر اسفناج رقم "ورامین 88" استفاده از 10% بره­موم و اتمسفر O2 5% وCO2 15% بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آنیتا رامی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)

حسین شیخ لویی |
استادیار گروه شیمی و مهندسی صنایع غذائی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)

علیرضا یوسفی |
استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بناب (Bonab university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_14377_3f5cd6251c89991e668bc4e525e57818.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354855.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات