این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 23 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۳، شماره ۸۱۱، صفحات ۳۷۲-۳۷۵
عنوان فارسی
استرس شغلی و چاقی در محیطهای صنعتی ایران: از پژوهش تا اقدام
چکیده فارسی مقاله
مطالعهی انجام شده روی کارکنان ذوبآهن اصفهان، نشاندهندهی ارتباط بین استرس شغلی و چاقی است؛ بهطوری که کارکنان با استرس شغلی بالا، بیشتر در معرض چاقی قرار دارند. این یافتهها زنگ خطری برای صنایع کشور محسوب میشود، چرا که چاقی ناشی از استرس، هم سلامت نیروی کار را تهدید میکند، هم بهرهوری و اقتصاد سازمانی را تحت تأثیر قرار میدهد. راهحل این مشکل نیازمند اقدامات عملی و چندسطحی است که این سند در راستای آن تدوین شده است؛ در این خصوص، بهبود شرایط فیزیکی محیط کار بهعنوان اولین و مؤثرترین گزینه پیشنهاد میشود، چرا که مستقیماً بر عوامل استرسزا تأثیر میگذارد. برنامههای آموزشی مدیریت استرس و تغذیه سالم، بهعنوان مکملهای ضروری این برنامهها عمل میکنند. اجرای موفق این راهکارها مستلزم مشارکت همهجانبه مدیریت، کارکنان و نهادهای نظارتی است. سرمایهگذاری در این حوزه نهتنها هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری هوشمندانه برای آینده صنعت و سلامت جامعه محسوب میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استرس شغلی،چاقی،شاخص تودهی بدنی،صنعت،
عنوان انگلیسی
Occupational Stress and Obesity in Iran’s Industrial Settings: From Research to Action
چکیده انگلیسی مقاله
Executive Summary
A study conducted on employees of Isfahan Steel Company shows a worrying relationship between occupational stress and obesity, such that employees with high occupational stress are more likely to be obese. These findings are a wake-up call for the country's industries, as stress-induced obesity not only threatens the health of the workforce, but also affects organizational productivity and economics. The solution to this problem requires practical and multi-level measures, which is the focus of this document. Improving the physical conditions of the workplace is proposed as the first and most effective option, as it directly affects stressors. Stress management and healthy nutrition training programs act as essential supplements to these programs. Successful implementation of these strategies requires the full participation of management, employees, and regulatory agencies. Investing in this area is not just a cost, but a smart investment for the future of the industry and the health of society.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استرس شغلی,چاقی,شاخص تودهی بدنی,صنعت
نویسندگان مقاله
پریسا ذاکری |
کارشناسی ارشد آمار زیستی، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکدهی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
حمیدرضا روح افزا |
روانپزشک، مرکز تحقیقات بازتوانی قلبی، پژوهشکدهی قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
شهناز امانی تیرانی |
کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ،اصفهان، ایران
ناصر رجبی |
گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
آوات فیضی |
استاد، مرکز تحقیقات توانبخشی قلبی اصفهان، پژوهشکدهی قلب و عروق، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نضال صراف زادگان |
فوق تخصص قلب و عروق، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکدهی قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_32979_abb57d92dae687155c6121feeccd1278.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات