این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۹، صفحات ۳۰۶-۲۹۵
عنوان فارسی
تأثیر صمغهای گوار و زانتان بهعنوان جایگزین بخشی از چربی بر خواص کیفی کیک روغنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده با وجود نقش مهمی که چربیها ایفا میکنند، تحقیقات متعددی جهت کاهش کالری در محصولات غذایی و جایگزین کردن آنها صورت گرفتهاست. جایگزینهای چربی دارای ویژگیهای منحصر به فردی بوده که به منظور افزایش کیفیت محصولات پخت، قابل استفاده هستند آنها بایستی بتوانند خواصی مشابه چربی ها از نظر بافت، طعم و مزه، رنگ ، حجم و ویژگی های حسی ایجاد کنند. در تحقیق حاضر، از صمغهای گوار و زانتان در دو سطح 1/0 و 2/0 درصد، بهعنوان بخشی از جایگزینهای چربی بر پایهی کربوهیدرات، در تهیه کیکهای روغنی استفاده شدهاست. با توجه به نتایج، تیمار حاوی 2/0 درصد صمغ زانتان، از بیشترین و تیمار شاهد از کمترین مقدار از لحاظ ویژگیهای شیمیایی نظیر رطوبت، خاکستر، پروتئین و فیبر برخوردار بودند. همچنین در بین تیمارهای مورد آزمون، تیمار حاوی 2/0 درصد صمغ زانتان و سپس تیمار حاوی 2/0 درصد صمغ گوار به دلیل مصرف و جایگزینی بیشتر صمغها، از کمترین و نمونه شاهد از بیشترین مقدار عدد پراکسید برخوردار بودند.از نظر میزان دانسیته خمیر، تیمار شاهد بالاترین مقدار و از نظر ویسکوزیته، تیمار دارای 2/0 درصد صمغ زانتان، بالاترین مقدار را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. همچنین ویژگیهای ارگانولپتیکی نمونههای کیک حاوی صمغهای مورد استفاده، در مقایسه با نمونه شاهد بهبود یافتند. از سوی دیگر بر اساس آزمون بافت سنجی، تیمار شاهد از بیشترین و تیمارهای دارای سطوح بالاتر صمغ از کمترین میزان سفتی برخوردار بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی سوهان آجینی | sohan آجینی
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاداسلامی، ورامین، ایران.
سارا موحد |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاداسلامی، ورامین، ایران.
حسین احمدی چناربن | ahmadi chenarbon
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاداسلامی، ورامین، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_16442_14591063083cfad109fe72947bc6ed92.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354685.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات