این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۶۳، صفحات ۲۱۶-۲۳۰

عنوان فارسی بسته‌بندی پنیر فراپالایش با فیلم نانوکامپوزیت بر پایه موسیلاژ دانه چیا حاوی عصاره زرشک و نانو ذرات اکسید قلع و بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پنیر فراپالایش بسته‌بندی‌شده با فیلم‌های نانوکامپوزیت زیست‌تخریب‌پذیر بر پایه موسیلاژ دانه چیا حاوی عصاره زرشک و نانوذرات اکسید قلع بر اساس طرح مرکب مرکزی ([1]CCD)، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از فیلم‌های تولیدشده، کاهش معنی‌داری در pH و افزایش اسیدیته نمونه‌ها در طول دوره نگهداری 15 و 30 روزه ایجاد کرد. بررسی میزان رطوبت نیز نشان داد که فیلم‌های حاوی موسیلاژ چیا و ترکیبات فعال، باعث کاهش معنی‌دار رطوبت نسبت به نمونه شاهد شدند. علاوه بر این، استفاده از فیلم‌های مذکور موجب کاهش میزان لیپولیز و پروتئولیز در نمونه‌های پنیر شد که این امر به محدودیت فعالیت آنزیم‌های پروتئولیتیک و لیپولیتیک ناشی از کاهش نفوذپذیری رطوبت و افزایش غلظت نمک، نسبت داده شد. بررسی کشت میکروبی نمونه­ها، حاکی از عدم رشد کلی­فرم، کپک و مخمر در فیلم­های بهینه جهت بسته­بندی فراپالایش طی مدت زمان نگهداری بود.
تحلیل ویژگی‌های حسی نشان داد که فیلم‌های حاوی عصاره زرشک و نانوذرات اکسید قلع پذیرش کلی بهتری در رنگ، بافت و بو داشتند و از تغییرات نامطلوب در طول نگهداری جلوگیری کردند. همچنین این فیلم‌ها مقاومت مکانیکی و خواص مانع را بهبود داده و از نفوذ اکسیژن به محصول جلوگیری کردند که منجر به کاهش سرعت فساد و حفظ کیفیت محصول شد.
در نهایت، یافته‌های این تحقیق پتانسیل بالای استفاده از فیلم‌های نانوکامپوزیت زیست‌تخریب‌پذیر با ترکیبات فعال طبیعی را برای بسته‌بندی مواد غذایی به‌ویژه محصولات لبنی نشان داد. این روش نه‌تنها موجب افزایش ارزش تغذیه‌ای و ماندگاری مواد غذایی می‌شود، بلکه راه‌حلی پایدار و سازگار با محیط‌زیست برای بسته‌بندی ارائه می‌دهد.
 
[1] - Central Composed Design

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پنیر فراپالایش،فیلم نانوکامپوزیت،موسیلاژ دانه چیا،عصاره زرشک،نانو ذرات اکسید قلع

عنوان انگلیسی Investigation of physicochemical properties of ultra-filtered cheese packaging with nanocomposite film based on chia seed mucilage containing barberry extract and tin oxide nanoparticles
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the physicochemical and microbial properties of ultra-filtrated cheese packaged with biodegradable nanocomposite films based on chia seed mucilage containing barberry extract and tin oxide nanoparticles based on the central composite design were investigated. The aim of this research was to enhance the shelf life and sensory quality of this type of cheese through the use of edible films. The results showed that using the developed films significantly reduced the pH and increased the acidity of the samples during the storage period (15 and 30 days), which was attributed to the antimicrobial activity and phenolic compounds of the barberry extract and nanoparticles. Moisture analysis also revealed that films containing chia mucilage and active compounds significantly reduced moisture compared to the control sample, which was related to the hydrophilic nature of the mucilage and its interaction with phenolic compounds. Moreover, the use of these films reduced the extent of lipolysis and proteolysis in cheese samples, attributed to the restricted activity of proteolytic and lipolytic enzymes due to reduced moisture permeability and increased salt concentration. Microbial culture of the samples indicated the absence of growth of coliforms, molds, and yeasts in the optimal films for ultrafiltration packaging during the storage period. Sensory evaluation indicated that films containing barberry extract and tin oxide nanoparticles exhibited better overall acceptance in terms of color, texture, and aroma and prevented undesirable changes during storage. Additionally, these films improved mechanical strength and barrier properties, preventing oxygen penetration into the product, which resulted in reduced spoilage rates and better preservation of product quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ultrafiltration cheese,nanocomposite film,chia seed mucilage,barberry extract,tin oxide nanoparticles

نویسندگان مقاله شیرین فروزان | Shirin Forouzan
Urmia University
دانشگاه ارومیه

سجاد پیرسا | Sajad Pirsa
Urmia University
دانشگاه ارومیه

ابوالفضل علیرضالو | Abolfazl Alirezalu
Urmia University
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-86911-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات