این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۳، صفحات ۱۷۳-۱۸۹
عنوان فارسی
ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنی های تلقیح شده آسپرژیلوس نایجر بر روی میوه گواوا تو سرخ
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به ارزیابی اثر اسانس میخک هندی بر کاهش تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر در میوه گواوا تو سرخ پرداخته است. هدف تحقیق بررسی تأثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با استفاده از غلظتهای مختلف بر روی میوههای گواوا آلوده به آسپرژیلوس نایجر بود. برای این منظور، غلظتهای مختلف اسانس میخک هندی (0.4، 0.5، 0.6، 0.7 و 0.8 میلیگرم در 100 گرم میوه) به میوههای گواوا تزریق و سپس میوهها با آسپرژیلوس نایجر تلقیح شدند. تاثیرات ضد میکروبی اسانس میخک هندی با اندازهگیری تعداد کلنیهای کپک،
pH
، سفتی بافت، درصد کاهش وزن، رطوبت و تغییرات رنگ میوه در روز 1، 7، 14، 21، 28 در دمای 15-18 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که اسانس میخک هندی به طور قابل توجهی تعداد کلنیهای آسپرژیلوس نایجر را کاهش میدهد. بالاترین اثر کاهش تعداد کپکها با غلظت 0.7 میلیگرم در 100 گرم میوه مشاهده شد، که به کاهش 29/2 لگاریتمی بار میکروبی منجر گردید. همچنین، درصد کاهش وزن و تغییرات
pH
نیز بهبود یافت. در مقایسه با تیمارهای بدون اسانس، تیمارهایی که با غلظتهای بالاتر اسانس میخک هندی درمان شده بودند، کاهش قابل توجهی در درصد کاهش وزن و آسیبهای بافتی نشان دادند. نتایج آزمون آنتیاکسیدانی
DPPH
نیز حاکی از فعالیت بالای آنتیاکسیدانی اسانس میخک هندی بود.
به طور کلی، اسانس میخک هندی به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی مؤثر در کاهش آلودگی آسپرژیلوس نایجر و بهبود کیفیت میوه گواوا تو سرخ قابلیت استفاده دارد، و میتواند در مدیریت پوسیدگیهای پس از برداشت میوهها به کار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسپرژیلوس نایجر،گواوا،اسانس میخک هندی،مدت ماندگاری
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effect of Daphne odora essential oil on reducing the number of Aspergillus niger inoculated colonies on red guava fruit
چکیده انگلیسی مقاله
This study evaluated the effect of Daphne odora essential oil (Syzygium aromaticum) on reducing
Aspergillus niger
colony counts in red-fleshed guava fruits. The objective of the research was to investigate the antimicrobial effects of Daphne odora essential oil at different concentrations on guava fruits infected with
Aspergillus niger
. For this purpose, various concentrations of Daphne odora essential oil (0.4, 0.5, 0.6, 0.7, and 0.8 mg per 100 g of fruit) were injected into the guava fruits, which were then inoculated with
Aspergillus niger
. The antimicrobial effects of Daphne odora essential oil were assessed by measuring mold colony counts, pH, texture firmness, weight loss percentage, moisture content, and color changes in the fruits on days 1, 7, 14, 21, and 28 at a temperature of 15-18°C.
The results showed that Daphne odora essential oil significantly reduced the colony counts of
Aspergillus niger
. The highest reduction in mold colonies was observed at a concentration of 0.7 mg per 100 g of fruit, leading to a 2.29 log reduction in microbial load. Furthermore, weight loss percentage and pH changes were improved. Compared to untreated samples, those treated with higher concentrations of Daphne odora essential oil showed a significant reduction in weight loss percentage and tissue damage. The results of the DPPH antioxidant assay also indicated high antioxidant activity of Daphne odora essential oil.
In conclusion, clove essential oil demonstrates potential as an effective antimicrobial agent for reducing Aspergillus niger contamination and improving the quality of red-fleshed guava. It could be utilized for managing post-harvest fruit decay.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aspergillus niger,guava,Daphne odora essential oil,Shelf life
نویسندگان مقاله
مهدی پورهاشمی | Mahdi Pourhashemi
st..
دانشجو دانشگاه
مهناز هاشمی روان | Mahnaz Hashemiravan
PHD
استادیار
نازنین زند | Nazanin Zand
Ph.D
استادیار
علیرضا شهاب لواسانی | Alireza Shahab
Ph.D
دانشیار
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-85222-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات