این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۳، صفحات ۱۰۴-۱۲۰
عنوان فارسی
چالشهای تولید، کیفیت تغذیهای و چشمانداز بازار مصرف گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک (سبز)
چکیده فارسی مقاله
ترکیبات شیمیایی و قیمت مناسب گوشت مرغ، آن را به یکی از بهترین منابع تأمین پروتئین حیوانی تبدیل کرده است. استفاده از آنتیبیوتیک در طیور موجب تجمع بقایای آن در گوشت و متعاقباً مقاومت آنتیبیوتیکی شده است. تولید گوشت بدون آنتیبیوتیک (سبز) در جهت فائق آمدن بر این معضل توسعه یافته است. با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی بینالمللی و داخلی، نتایج و دستاوردهای ارائه شده در اسناد علمی مختلف مورد استفاده قرار گرفته و مرور شده است. نتایج بررسیها نشان داد؛ مقاومت آنتیبیوتکی بهعنوان یکی از نگرانیهای عمده سلامت عمومی جهانی، در کشورمان نیز موضوع حائز اهمیتی است. رویکرد سلامت یکپارچه، شامل پیوستگی موضوع سلامت انسان، سلامت حیوانات و محیطزیست، برای مقابله با چالشهای بهداشتی پیچیده مانند مقاومت آنتیبیوتیکی مورد تاکید قرار گرفته است. تولید گوشت بدون آنتیبیوتیک با چالشهایی همراه است که موجب افزایش هزینههای تولید آن شده است. در عین حال گوشت سبز واجد ویژگیهای تغذیهای و بهداشتی مطلوبتری نسبت به نوع معمولی بوده و در صورت افزایش آگاهیهای عمومی، شبکه توزیع و عرضه مناسب و بهخصوص قیمت متعادل میتواند در الویت انتخاب مصرفکنندگان قرار گیرد. نتیجه اینکه با پذیرش اصول مفهوم سلامت یکپارچه میتوان تأثیر مقاومت آنتیبیوتیکی را کاهش داد و از طریق استفاده مسئولانه از آنتیبیوتیک از یکسو و تداوم تحقیق و توسعه جهت دستیابی به جایگزینهای مؤثر و ایمن، از اثربخشی آنتیبیوتیکها محافظت کرد و آینده سالمتری را برای انسانها، حیوانات و محیط زیست تضمین کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،سلامت عمومی،کیفیت گوشت،مرغ سبز،مقاومت آنتیبیوتیکی،محیط زیست
عنوان انگلیسی
Production challenges, nutritional quality, consumer market outlook of Antibiotic-free (Green) chicken meat
چکیده انگلیسی مقاله
The chemical composition and reasonable price of chicken meat have made it one of the best sources of animal protein. The use of antibiotics in poultry has caused the accumulation of its residues in the meat and then antibiotic resistance subsequently. To overcome this problem, therefore, antibiotic-free (green) meat production has been developed. By searching international and internal databases, the results and achievements presented in various scientific documents have been widely reviewed. Reviewed results showed that antibiotic resistance, as one of the major global public health concerns, is also an important problem in our country. The “One Health” approach, including the connection of human health, animal health and the environment, has been emphasized to deal with complex health challenges such as antibiotic resistance. Antibiotic-free meat production is associated with challenges that have increased its production costs. At the same time, green meat has better nutritional and healthy properties than normal ones, and if public awareness increases, a suitable distribution and supply network, and especially a balanced price, can become a priority in consumer choice. In conclusion,
by accepting the principles of the concept of One Health, the effect of antibiotic resistance can be reduced, as well as the responsible use of antibiotics, and the ongoing research and development to achieve effective and safe alternatives, the effectiveness of antibiotics protected, and a healthier future will ensure for humans, animals and the environment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Public health,Meat quality,Green chicken,Antibiotic resistance,Enivironment
نویسندگان مقاله
داریوش خادمی شورمستی | dariush khademi shurmasti
Department of Agriculture, Savadkooh Branch, Islamic Azad University, Savadkooh, Iran
گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20562-21&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات