|
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، جلد ۱، شماره ۴، صفحات ۱-۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس گیاهان دارویی بیلهر، چویر و زیره ایرانی ( Dorema aucheri ، Ferulago angolata و Bunium persicum) در استان کرمان (ایران) |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این تحقیق سه گونه بیلهر، چویر و زیره ایرانی (Ferulago angulata, Bunium persicum, Dorema aucheri) در تابستان 1391 از ارتفاعات شهرستان بردسیر استان کرمان، در مرحله میوهدهی جمعآوری و در سایه خشک شد. از دو گیاهFerulago angulata و Bunium persicumبا روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانسگیری و از گیاه Dorema aucheri با استفاده از هگزان عصارهگیری شد. ترکیبهای شیمیایی گیاهان توسط روش کروماتوگرافی گازی متصل به شناساگر طیف نگار جرمی (GC-MS) شناسایی شد. مهمترین ترکیبهای شیمیایی عصاره گیاه D. aucheri شامل دیاتیل فتالات (15/79 درصد) و دی بوتیل فتالات (73/5 درصد)، در گونه F. angulata بهترتیب بتا-اوسیمن (02/40 درصد)، آلفا-فلاندرن (47/14 درصد) و بتا- فلاندرن (43/14 درصد) عمدهترین ترکیبهای اسانس و در اسانس گیاه زیره کرمانی نیز بهترتیب: کومین آلدئید (53/20 درصد)، گاما-ترپینن (93/23 درصد)، 3-کارن-10-آل (99/27 درصد) و 2-کارن-10-آل (49/9 درصد) از مهمترین ترکیبات اسانس گیاه گزارش شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_9082_cb1a4356ca8e9f9493e49417761ba6b3.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/632/article-632-352565.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|