مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۱۵-۲۳

عنوان فارسی تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-۶ چربی احشایی در رت‍‍‍‍‍‌های تغذیه ‌شده با رژیم غذایی پُرچرب
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر دو نوع تمرین تناوبی و تداومی بر مارکرهای آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی در رتهای تغذیه‌ شده با رژیم غذایی پُرچرب است.
روش‌ها: 24 سر رت نر نژاد ویستار به‌طور تصادفی به چهار گروه رژیم غذایی استاندارد (ND)، پُرچرب (HFD)، پُرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD+MICT)، پُرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD+HIIT)، تقسیم شدند. گروه‌های HIIT و MICT به‌مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند. پروتکل HIIT شامل 6 وهله‌ فعالیت 4 دقیقهای با شدت 90-85 درصد حداکثر سرعت و استراحت فعال 2 دقیقه‌ای و پروتکل MICT که با شدت 70-65 درصد حداکثر بود. مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M،  TNF-αو IL-6 چربی احشایی با استفاده از روش وسترن بلات اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: مصرف هشت هفته HFD، مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M، TNF-α و IL-6 چربی احشایی را نسبت به گروه ND افزایش داد (05/0P< ). در مقابل هر دو پروتکل HIIT و MICT منجر به کاهش معنی‌دار IL-6 چربی احشایی نسبت به گروه HFD شدند (001/0 =P). همچنین MICT موجب کاهش معنادار مقادیر پروتئینی آپولیپوپروتئین M چربی احشایی نسبت به گروه HFD شد (04/0 =P). با این حال، هر دو پروتکل ورزشی اثر معناداری بر TNF-α چربی احشایی نداشتند (05/0P< ). همچنین، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های تمرینی وجود نداشت (05/0P< ).
نتیجه‌گیری: تمرینات ورزشی منجر به بهبود ماکرهای التهابی بافت چربی در رتهای تغذیه شده با رژیم غذایی پُرچرب میشوند که تمرین تداومی با شدت متوسط ممکن است رویکرد مناسبتری باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رژیم غذایی پُرچرب، تمرین ورزشی، چربی احشایی، آپولیپوپروتئین M، TNF-α، IL-6

عنوان انگلیسی The Effect of Two Types of Interval and Continuous Training on Apolipoprotein M, TNF- α and IL-6 of Visceral Fat in Rats Fed with a High-Fat Diet
چکیده انگلیسی مقاله Background: The purpose of this study was to investigate the effect of two types of interval and continuous training on apolipoprotein M, TNF-α and IL-6 of visceral fat in rats fed a high-fat diet.
Methods: Twenty-four male Wistar rats were randomly divided into four groups including standard diet (ND), high-fat diet (HFD), high-fat diet with moderate intensity continuous exercise (HFD+MICT), high-fat diet with high intensity interval training (HFD+HIIT). The HIIT and MICT groups performed their group specific training for 8 weeks, 5 sessions per week. The HIIT protocol consisted of 6 bouts of 4-minute exercise at 85-90% of the maximum speed, which had a 2-minute active rest, and the MICT protocol performed at 65-70% of the maximum speed. Protein levels of apolipoprotein M, TNF-α and IL-6 in visceral fat were measured using western blot method.
Results: Eight weeks of HFD increased the protein levels of apolipoprotein M, TNF-α, and IL-6 in visceral fat compared to the ND group (P< 0.05). In contrast, both HIIT and MICT protocols led to a significant reduction of visceral fat IL-6 compared to the HFD group (P= 0.001). Also, MICT caused a significant decrease protein levels apolipoprotein M compared to the HFD group (P= 0.04). However, both exercise protocols had no significant effect on TNF-α (P< 0.05). Also, there was no significant difference between training groups (P< 0.05).
Conclusion: Exercise training improves adipose tissue inflammatory markers in high-fat diet-fed rats, and moderate-intensity continuous training may be a more appropriate approach.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله High-fat diet, Exercise training, Visceral fat, Apolipoprotein M, TNF-α, IL-6

نویسندگان مقاله عبدالله علاالدین احمد المعموری | Abdullah Alauddin Ahmed Al-Ma&apos;amouri,
Department of Sports Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

کیوان شریف مرادی | Keyvan Sharifmoradi
Department of Sports Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

موسی خلفی | Mousa Khalafi
Department of Sports Sciences, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashan, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

زهرا پزشکی | Zahra Pezeshki
Department of Physiology, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-447-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات