بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۲۰۹-۲۲۰

عنوان فارسی ارزیابی الگوی پروتئینی سرم و پاراسنجه‌های رشد بچه ماهی قزل آلای(Oncorhynchus mykiss) رنگین کمان تغذیه شده با جیره حاوی بروملین (Bromelain)
چکیده فارسی مقاله ارزیابی الگوی پروتئینی سرم و پاراسنجه‌های رشد در بچه ماهی قزل آلایرنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره حاوی بروملین (Bromelain) در تحقیق حاضربررسی گردید. بدین منظور تعداد 300 ماهی انگشت قد قزل‌آلای رنگین‌کمان با وزن متوسط 5/0 ± 5/2 گرم به صورت تصادفی در مخازنی با حجم آب 100 لیتر قرار داده شدند. در این تحقیق سه تیمار با سطوح مختلف بروملین (0.5 ، 1 و 2 درصد) در جیره غذایی پایه به همراه یک گروه شاهد (هر تیمار با سه تکرار) طراحی شد و ماهیان آزمایشی به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شدند . الگوی پروتئینی سرم افزایش واضح تراکم باندهای پپتیدی در تیمار دوم (1 گرم ) و سوم (2 گرم ) و کاهش تراکم باند در تیمار اول (0.5 گرم) را نشان داد. همچنین بررسی فاکتورهای رشد تفاوت معنی داری را در افزایش وزن بدن ، درصد افزایش وزن بدن ، نرخ رشد ویژه ، فاکتور وضعیت و ضریب تبدیل غذایی نشان نداد (P≥0/05) ، اما شاخص بازماندگی درسه تیمار آزمایشی نسبت به شاهد تفاوت معنی داری داشت (P≤0/05). به طور کلی نتایج تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت بروملین بر افزایش در دسترس قرار گرفتن پروتیئن ها، رشد و بازماندگی ماهی می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قزل آلای رنگین کمان،بروملین،رشد،الکتروفورز SDS PAGE،

عنوان انگلیسی Evaluation of serum protein pattern and growth parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with Bromelain diet.
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate how a bromelain diet affects the growth parameters and serum protein patterns of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). For the study, four groups of fish were used: one group was given a basic diet (control group) and the other three groups were given diets with varying concentrations of bromelain (0.5%, 1%, and 2%). Each treatment was replicated three times. A total of 300 fingerling rainbow trout, with an average weight of 2.5 ± 0.5 grams, were randomly placed in tanks containing 100 liters of water. The experimental diets were given for 8 weeks. Firstly, the fish were monitored for any significant differences in growth parameters and serum protein patterns. Secondly, the results were analyzed to determine the effects of the bromelain diet. Finally, the findings were used to draw conclusions. The research findings indicate an increase in peptide band density in the second (1 g) and third (2 g) treatments, and a decrease in the first treatment (0.5 g), as shown by the serum protein pattern. Although the examination of growth factors did not reveal any significant differences in body weight gain, percentage of body weight gain, specific growth rate, condition factor, and food conversion ratio (P≥0.05), the survival index of the experimental treatment group was significantly different from the control group (P≤0.05). In summary, the results suggest the positive impact of bromelain on increasing protein availability, growth, and survival in fish. Sequentially, the serum protein pattern displayed an increase in peptide band density in the second (1 g) and third (2 g) treatments and a decrease in the first treatment (0.5 g). The significant difference in the survival index of the experimental treatment group from the control group (P≤0.05) highlights the positive impact of bromelain on protein availability, growth, and survival in fish. The examination of growth factors did not reveal any significant differences in body weight gain, percentage of body weight gain, specific growth rate, condition factor, and food conversion ratio (P≥0.05). Nonetheless, the research findings provide valuable insight into the beneficial effects of bromelain on fish.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله قزل آلای رنگین کمان,بروملین,رشد,الکتروفورز SDS PAGE

نویسندگان مقاله حامد آزادی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد مازندرانی |
عضو هیئت علمی

رقیه صفری |
هیات علمی دانشگاه

سید حسین حسینی فر |
عضو هیئت علمی

ولی اله جعفری |
عضو هیات علمی گروه تکثیر و پرورش آبزین، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، استان گلستان، ایران

سید علی اکبر هدایتی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_7284_c3de59c46e47ca83403a7e015b2a7f05.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات