|
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۶۹-۹۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر پروبیوتیک ریزپوشانی شده AM۱۴ Lactobacillus sp. بر عملکرد رشد، هضمپذیری و ترکیب بدن ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره حاوی سطوح ۲۰ و ۴۰ درصد آرد سویا |
|
چکیده فارسی مقاله |
منابع جایگزین پودر ماهی مانند پروتئین گیاهی سویا داری اجزای ضد تغذیهای مانند فیتات است که میتوان آن را با استفاده از پروبیوتیکهای دارای آنزیم فیتاز کاهش داد. مطالعه حاضر اثر پروبیوتیک ریزپوشانیشدهAM14 Lactobacillus sp. دارای فعالیت فیتازی با پلیمرهای آلژینات سدیم و کیتوزان، بر رشد، هضمپذیری و ترکیب بدن قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره حاوی سطوح مختلف آرد سویا را بررسی نمود. 360 قطعه قزلآلای رنگینکمان (وزن 22/0 ± 43/12 گرم) با 6 تیمار (40 درصد سویا + پروبیوتیک ریزپوشانیشده با آلژینات سدیم و کیتوزان (T1)، 40 درصد سویا+ پروبیوتیک آزاد (T2)، 40 درصد سویا + کپسولهای ساخته شده با آلژینات سدیم و کیتوزان فاقد پروبیوتیک (T3)، 40 درصد سویا + پروبیوتیک ریزپوشانیشده با آلژینات سدیم (T4)، 40 درصد سویا بدون افزودنی (C2)، 20 درصد سویا بدون افزودنی (C1)) تغذیه شدند. نتایج نشان داد تیمار T1 بهبود معنیداری در تمام شاخصهای رشد، ترکیبات بدن و قابلیت هضمپذیری نسبت به گروه شاهد حاوی 20 و 40 درصد سویا بدون افزودنی داشت (05/0>p). در تیمار C2 شاخصهای رشد، ترکیبات بدن و قابلیت هضمپذیری نسبت به C1 کاهش معنیداری نشان داد (05/0>p). با توجه به بهبود معنیدار شاخصهای رشد، ترکیب بدن و هضمپذیری در تیمار تغذیه شده با جیرهی حاوی 40 درصد سویا و افزودنی، می-توان پروبیوتیک AM14 Lactobacillus sp دارای فعالیت فیتازی به شکل ریزپوشانیشده را به عنوان یک سویه پروبیوتیک ریزپوشانیشده کارآمد برای استفاده در جیره آبزیان به منظور افزایش درصد جایگزینی پودر ماهی با منابع پروتئین گیاهی، پیشنهاد نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آلژینات سدیم،کیتوزان،ریزپوشانی،پروبیوتیک،فعالیت فیتازی، |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of microencapsulated probiotic Lactobacillus sp. AM14 on growth performance, digestibility and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with diets containing 20 and 40% levels of soybean meal. |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Alternative sources of fish meal, such as soybean plant protein, have anti-nutritive components such as phytate, which can be reduced by using probiotic bacteria with phytase enzyme. The present study the effect of microencapsulated probiotic AM14 Lactobacillus sp. with phytase activity with sodium alginate and chitosan polymers, on growth, digestibility and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with diets containing different levels of soybean meal. 360 pieces of rainbow trout (weight 12.43 ± 0.22 grams) with 6 treatments (40% soy + probiotic microcapsulated with sodium alginate and chitosan (T1), 40% soy + free probiotic (T2) 40% soy + capsules made with sodium alginate and chitosan without probiotics (T3), 40% soy + probiotic microcapsulated with sodium alginate (T4), 40% soy without additives (C2), 20% soy without additives (C1)) were fed. The results showed that T1 treatment had a significant improvement in all growth indicators, body composition and digestibility compared to the control group containing 20 and 40% soybeans without additives (p<0.05). In treatment C2, growth indices, body composition and digestibility showed a significant decrease compared to C1 (p<0.05). Considering the significant improvement of growth indicators, body composition and digestibility in the treatment fed with a diet containing 40% soy and additives, the probiotic AM14 Lactobacillus sp. with phytase activity in a microencapsulated form can be suggested as an efficient microencapsulated probiotic strain for use in aquatic diets in order to increase the percentage of replacing fish meal with vegetable protein sources. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
آلژینات سدیم,کیتوزان,ریزپوشانی,پروبیوتیک,فعالیت فیتازی |
|
نویسندگان مقاله |
مهین رنجدوست | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سکینه یگانه | هیئت علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین اورجی | هیئت علمی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فاطمه مرادیان | هیئت علمی
دانشگاه کشورزی و منابع طبیعی ساری
پرستو پورعاشوری | هیات علمی
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|
|
نشانی اینترنتی |
https://japu.gau.ac.ir/article_7276_1e4bd9678dc016915c5e6a11bb8c6229.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|