بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۲۱-۳۵

عنوان فارسی استفاده از اشعه فرابنفش در بهبود کیفیت ژلاتین استخراج شده از پوست ماهی هوور دم دراز (Thunnus tonggol)
چکیده فارسی مقاله درمطالعه حاضر ژلاتین از پوست ماهی هوورباروش پیش تیمار اسیدی استخراج گردید و ساختار فیزیکوشیمیایی ژلاتین توسط روش پرتوتابی با پرتوهای فرابنفش اصلاح گردید.در این تحقیق ابتدا ژلاتین توسط اسید سیتریک 8/0 درصد، به مدت 58 دقیقه هیدرولیز اسیدیو در دمای 73 درجه استخراج گردید، سپس با استفاده از روش پرتوتابی با پرتوهای ماوراء بنفش نوع c با طول موج 7/253 نانومتر خصوصیات قدرت ژل، دمای ذوب،ویسکوزیته ژلاتین اصلاح گردید. بررسی آزمون FTIR تغییراتی را در ساختارهای ثانویه پروتئین ژلاتین نشان داد که باعث تغییرات مکان برخی ازپیک ها گردید. بر اساس نتایج SDS.PAGE، ژلاتین اصلاح شده دارای پپتیدهای با وزن مولکولی بالاتر و حاوی باندهای واضح تری در زنجیره های آلفا 1، آلفا 2 و بتا بود که نشان دهنده تولید پیوندهای هیدروژنی بیشتر و در نتیجه دمای ذوب و قدرت ژل بالاتر در اثر فرایند پرتودهی بود. نتیجتا اینکه با توجه به صید بالای ماهی هوور در بندرعباس پوست این نوع ماهی ، منبع مناسبی برای استخراج ژلاتین می‌باشد که ژلاتین استخراجی از این ماهی در مقایسه با ژلاتین تجاری، با انجام اصلاحات فیزیکوشیمیایی و ساختاری با خواص بی‌نظیر می‌تواند جایگزین مناسبی برای ژلاتین پستانداران باشد که بصورت محصول حلال عرضه می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ژلاتین،اصلاح ساختار،پوست ماهی،پرتو فرابنفش،

عنوان انگلیسی Use of UV rays in improving the quality of gelatin extracted from the skin of long-tailed (Thunnus tonggol).
چکیده انگلیسی مقاله In the present study, gelatin was extracted from the skin of Thunnus tonggol fish by acid pretreatment method and the physicochemical structure of gelatin was modified by irradiation method with ultraviolet rays. In this research, first, gelatin was extracted by 0.8% citric acid, acid hydrolysis for 58 minutes and at 73oc , then using the method of irradiation with type c ultraviolet rays with a wavelength of 253.7 nm, the characteristics of gel strength, melting temperature, viscosity and the emulsifying and foaming properties of gelatin were improved. FTIR examination showed changes in the secondary structures of gelatin protein, which caused changes in the location of some peaks. Based on the results of SDS.PAGE, the modified gelatin had peptides with higher molecular weight and contained clearer bands in ɋ 1, ɋ 2 andßchains, which indicated the production of more hydrogen bonds and, as a result, higher melting temperature and gel strength due to the irradiation process. As a result, due to the high fishing of long-tailed fish in Bandar Abbas, the skin of this type of fish is a good source of gelatin extraction, which the gelatin extracted from this fish compared to commercial gelatin, by performing physicochemical and structural modifications with unique properties, can be a good alternative to mammalian gelatin, which is supplied as a kosher product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ژلاتین,اصلاح ساختار,پوست ماهی,پرتو فرابنفش

نویسندگان مقاله فاطمه شاکری |
گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید

ذبیح اله بهمنی |
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. بندرعباس، تهران.

لیلا میرمقتدایی |
گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_7273_04990e043f5996fda3141bf3ff9d60bf.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات