علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۵-۱۶

عنوان فارسی تاثیر تعاملی مصرف مکمل آستازانتین و تمرین مقاومتی بر نشانگرهای التهابی منتخب در سرم مردان بدنساز
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مکمل آستازانتین، پادشاه آنتی­اکسیدان­ها لقب گرفته است. تمرین­های ورزشی شدید، موجب ایجاد آسیب عضلانی در ورزشکاران می­شود. در این پژوهش تاثیر مداخله­ای مصرف آستازانتین، همراه با یک دوره تمرین مقاومتی در مردان بدنساز، بر تغییرات یک تکرار پیشینه 1RM)) و نشانگرهای التهابی TNF-α و CKMM بررسی شد.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی با ماهیت نیمه تجربی بود. از بین مردان بدنساز شهرکرد با دست­کم دو سال سابقه فعالیت ورزشی منظم ،24 نفر انتخاب و به دو گروه 12 نفره ( مکمل و دارونما) تقسیم شدند و در برنامه تمرین مقاومتی هشت هفته­ای شرکت کردند. دو گروه از نظر سن (08/41±3/22 و06/58±2/21 سال) و نمایه توده بدن (27/80±2/25 و 78/86±1/ 24) همگن بودند. آزمودنی­ها به مدت هشت هفته، سه روز در هفته به مدت 60 دقیقه، قبل از انجام تمرین­های فزاینده، هر مرتبه یک کپسول حاوی 12میلی­ گرم آستازانتین و یا دارونما دریافت کردند. قبل از مصرف مکمل و شروع اجرای تمرین و 12 ساعت بعد از مصرف آخرین کپسول و پایان هشت هفته تمرین، خون­گیری انجام شد. میزان 1RM، با انجام حرکت اسکات برای تعیین تأثیر تمرین­ها قبل و بعد از مصرف مکمل اندازه­گیری شد. توزیع طبیعی با آزمون شاپیرو-ویلک و فرضیه­های تحقیق توسط آزمون ANOVA در نرم­افزار SPSS22 بررسی شد. تغییرات فاکتورها توسط آزمون تحلیل واریانس یک­طرفه با اندازه‌گیری مکرر بررسی شد ( 05/0 .( Pیافته­ ها: با مصرف آستازانتین میزان  TNF-α بعد از تمرینات مقاومتی کاهش یافت و اختلاف معنی
­داری بین دو گروه مشاهده شد. 
 در
گروه مکمل، میزان CKMM افزایش کمتری نسبت به گروه دارونما داشت. 1RMدر هر دو گروه نسبت به پیش­ آزمون افزایش معنی­ دار داشت ولی بین دو گروه تفاوت معنی دار نبود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آستازانتین، تمرین مقاومتی، CKMM، TNF-α، 1RM

عنوان انگلیسی The interactive effects of astaxanthin supplementation and resistance training on selected inflammatory markers in male bodybuilders serum
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Astaxanthin supplement is known as the king of antioxidants. Intense exercise training causes muscle damage in athletes. In this study, the interventional effect of astaxanthin consumption, along with a period of resistance training in male bodybuilders, was investigated on changes in 1RM, TNF-α and CKMM. Materials and Methods: Among male bodybuilders in Shahrekord with at least two years of regular exercise experience, 24 people were selected and divided into two groups of 12 (supplement and placebo) and participated in an eight-week resistance training program. The two groups were homogeneous in terms of age and body mass index. Subjects received one capsule containing 12 mg of astaxanthin or placebo, three days a week before performing 60 min incremental exercises, for eight weeks. Blood samples were taken before supplement intake and starting the exercise and 12 h after taking the last capsule and completing the eight weeks of exercise. 1RM was measured by performing squats to determine the effect of the exercises before and after taking the supplement. Normal distribution was tested with the Shapiro-Wilk test and research hypotheses were tested with the ANOVA test in SPSS22 software. Changes in factors were tested with the one-way analysis of variance with repeated measures test (P ≥ 0.05). Results: With astaxanthin supplementation, TNF-α levels decreased after resistance training, and a significant difference was observed between the two groups. In the supplement group, CKMM levels increased less than in the placebo group. 1RM increased significantly in both groups compared to the pre-test, but there was no significant difference between the two groups. Conclusion: Taking astaxanthin supplements along with resistance training reduced the levels of muscle damage and inflammatory markers.

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Astaxanthin, Resistance Training, CKMM, TNF-α, 1RM

نویسندگان مقاله فرشته شهیدی | F Shahidi
Shahid Rajaee Teacher Training University
دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

عباس شاهقلیان | A Shahgholian
Shahid Rajaee Teacher Training University
دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

نرگس شاهقلیان | N Shahgholian
Shahid Chamran University if Ahvaz
دانشگاه شهید چمران اهواز


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4102-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات