این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهداشت و توسعه، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی ارزیابی الگوی مصرف میوه و سبزی بر اساس توصیه های هرم راهنمای غذایی، در دانشجویان دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه:براساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، دریافت ناکافی میوهوسبزی از پنج فاکتور اصلی افزایش بار جهانی بیماری­ها­ی مزمن است.هدف این مطالعه ارزیابی الگوی مصرف سبزی ومیوهبر اساس توصیه­های هرم راهنمای غذایی در دانشجویـاندانشکدهبهداشت بود. روش‌ها:در این مطالعه مقطعی 229 دانشجو به روش چند مرحله­ای انتخاب و بررسی شدند.پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) تکمیل و شاخص­های تن سنجی با وسایل وروش­های استاندارد اندازه گیری شد.مقایسه میانگین شاخص­هادر دو گروه با آزمون­های تی تست و من ویتنی و مـقایسه تعـداد واحد دریافتی روزانـه گروه­هـای غـذایی با توصیه­های هـرم راهنمای غذایی باآزمون­های تی تست یک نمونه­ای و ویلکاکسون انجام شد.آنالیز داد­ه­هابانرم ­افزارSPSSنسخه 18انجام شد. نتا‌یج:میانگین سن دانشجویان46/2­±­88/21 سال بود. میانگین دریافت میوه­،53/1­­±­57/3 واحد درروز در محدوده واحدتوصیه شده بود. میانگین دریافت سبزی 74/0­± 95/1 واحددر روز بود و باحداقل تعدادواحد توصیه شده اختلاف معنی­دارنشان داد (001/0­P<). میانگین دریافت گوشت 55/0± 31/2، نان وغلات20/0±6/10واحد در روز و در محدوده توصیه شده بود. میانگین دریافت شیر 043/0±1 واحـددر روز بود که با حداقل تعـداد واحـد توصیـه شده اختلاف مـعنی­دار داشت (001/0­P<). بحث و نتیجه‌گیری:دریافت سبزی و شیر در دانشجویان به طور معنی­داری کمتر از میزان توصیه شده بود ولذا مصرفمقادیر بیشتر این دو گروه توصیه می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هرم راهنمای غذایی­، مصرف سبزی و میوه، دانشجویان

عنوان انگلیسی Evaluation of Fruit and Vegetable Consumption pattern based on Food Guide Pyramid Recommendations: A study on students of Health Faculty, Kerman University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background:Based on WHO estimation, inadequate intake of fruit and vegetables is one of the five main factors leading to rising in the global burden of chronic diseases.The aim of this study was to evaluate fruit and vegetable consumption based on the Food Guide Pyramid, in students of the Health Faculty of Kerman University of Medical Sciences in 2013. Methods: In this cross-sectional study, 229 students were selected using multistage sampling. Quantitative Food Frequency Questionnaire (FFQ) was completed and anthropometric indices were measured by standard instruments and methods.Mann-WhitneyU and two sample t-test were used to compare mean indices between the two groups, Wilcoxson and one sample t-test were used to compare the daily serving intake of food groups with Food Guide Pyramid recommendations. Data analysis was done through SPSS18. Results: Mean age of students was 21.88 ± 2.46 years. Mean consumption of fruit was 3.57±1.53 serving/day, and it was in the recommended range. Mean consumption of vegetables (1.95±0.74 serving/day) showed a significant difference with the recommeded minimum amount(P>0.001).Mean consumption of meat (2.31±0.55 serving/day) and bread and cereal (10.6± 0.20 serving/day) were in the the recommended range. Mean consumption of milk (1±0.043serving/day) showed a significant difference with the recommened minimum amount(P>0.001). Conclusion: Since vegetable and milk consumptions were significantly lower than the recommended amounts, more vegetable and milk consumption are advised.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریده دوستان | farideh doostan
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

فرزاد محمدی | farzad mohammadi
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

محسن برهان نژاد زرندی | mohsen borhannejad zarandi
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-17&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351112.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات