این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهداشت و توسعه، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۲۸۵-۲۹۶

عنوان فارسی بررسی رفتارهای تغذیه‌ای و ارتباط آن‌ها با شاخص توده بدنی دختران مدارس راهنمایی شهر کرمان در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله مقدمه: وعده صبحانه از وعده‌های غذایی اصلی روزانه، تأمین کننده انرژی و مواد مغذی مهم و یک رفتار تغذیه‌ای با اهمیت است. با توجه به اهمیت مصرف صبحانه و تأثیر آن بر سلامتی‌، این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای تغذیه‌ای و ارتباط آن‌ها با شاخص توده بدن دختران مدارس راهنمایی شهر کرمان در سال تحصیلی 92-1391 انجام شد. روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، توصیفی-تحلیلی، 809 دانش‌آموز دختر دوره راهنمایی شهر کرمان به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای-تصادفی انتخاب و بررسی شدند. اطلاعات عمومی و تغذیه‌ای با استفاده از پرسشنامه جمع‌آوری گردید. شاخص‌های تن‌سنجی با روش و وسایل استاندارد اندازه‌گیری شد. برای آنالیز داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 17 و روش‌های آمار توصیفی و آزمون کای دو استفاده شد. نتا‌یج: میانگین سن نمونه‌ها 71/0±13/5 سال بود. 55/5% حداقل 3 بار در هفته و 28/5% هر روز صبحانه مصرف می‌کردند. 12% صبحانه مصرف نمی‌کردند. 97/8% حداقل3 بار در هفته میان وعده صبح دریافت می‌کردند. میانگین شاخص توده بدنی دانش آموزان 17/06±20/4 کیلوگرم بر مترمربع بود. براساس معیار CDC، 9/8% دانش‌آموزان کم وزن، 57/5% درصد وزن نرمال، 18/9‌% اضافه وزن و 13/8‌% چاق بودند. شاخص توده بدن دانش‌آموزان با مصرف میان وعده صبح دانش‌آموز‌، شغل مادر و شاخص توده بدن والدین آنان ارتباط معنی‌دار (به ترتیب 0/004P=، 0/019= P و 0/001>P) داشت. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق بر مدیریت بیشتر والدین به ویژه مادران شاغل و والدین دارای اضافه وزن و چاق بر انواع غذاهای مصرفی در میان وعده صبح فرزندان خود تأکید دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله صبحانه، میان وعده‌، شاخص توده بدن، دانش‌آموزان

عنوان انگلیسی Assessment of Dietary Behaviour and its Relationship with Body Mass Index among Junior High School Girls in Kerman during 2012-2013
چکیده انگلیسی مقاله Background: Breakfast as a main meal of the day, provides energy and important nutrients and it is a crutial food behavior. Considering the importance of this meal and its effect on health, this study aimed to assess dietary behavior and its relationship with Body Mass Index of junior high school girls in Kerman during 2012-2013. Methods: In this descriptive-analytical cross-sectional sudy, 809 junior high school girls were selected using cluster randomized sampling and evaluated. General and nutritional data was gathered by a questionnaire. Anthropometric indices were measured by using standard instruments. SPSS 17 was used for data analysis through descriptive statistics and the chi-square test. Results: The mean age of subjects was13.5±0.71 years. Fifty five and a half percent of the subjects ate breakfast at least 3 times a week and 28.5% ate breakfast every day. Twelve percent of subjects did not eat breakfast. Morning snack consumption was observed in 97.8% at least 3 times a week. Mean Body Mass Index of participants was 20.17± 4.06 kg/m2. Based on CDC criteria, underweight, normal weight, overweight and obesity was observed in 9.8%, 57.5%, 18.9 % and 13.8 %, respectively. A significant correlation was found between students’body Mass Index with morning snack consumption (P=0.004), mothers’ job (P=0.019) and parents’ Body Mass Index (P< 0.001). Conclusion: The study results emphasize on more parental supervision especially among employed mothers and parents with overweight and obesity on the kind of food consumption in the morning snack of children.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breakfast, Morning Snack, Body Mass Index, Students

نویسندگان مقاله فریده دوستان | farideh doostan



نشانی اینترنتی http://jhad.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-32&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/266/article-266-351089.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات