|
بیماریهای گیاهی، جلد ۶۰، شماره ۱، صفحات ۱-۱۳
|
|
|
عنوان فارسی |
بیماری سوختگی برگ و گل (بلاست) و گوده سیاه میوه مرکبات: یافتههای جدید |
|
چکیده فارسی مقاله |
Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss)به مدت چندین دهه به عنوان تنها عامل ایجاد کننده بیماری سوختگی برگ و گل (بلاست) و فرورفتهگی سیاه یا گوده سیاه میوه مرکبات شناخته شده است. در سالهای اخیر تعداد باکتریهای عامل این بیماری به بیش از 10 گونه افزایش یافته است. در حال حاضر گونههای P. viridiflava، P. lurida،P. moraviensi ،P. simiae ، P. cerasi، P. caspiana،P. kairouanensis، و P. nabeulensis نیز به عنوان عامل بیماری معرفی شدهاند، که سه گونه آخر گونههای جدیدی از جنس Pseudomonas هستند. تعداد مناطق و کشورهای تولید کننده مرکبات که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفتهاند نیز، از سالهای اخیر، رو به افزایش بوده است. میزان حساسیت گونهها و ارقام مرکبات به بیماری مزبور متفاوت بوده و برخی مانند کومکوآت، تعدادی از ارقام پرتقال نافدار (ناول) و پارهای از گونهها و ارقام نارنگی به سوختگی برگ و شاخه و گل بسیار حساس بوده ولی میوههای آنها متحمل تا مقاوم هستند. این ویژگی در مورد ارقام لیموترش (لیمو خاگی یا لمون) برعکس بوده و میوههای آنها به آلودگی بسیار حساس هستند. این درجات حساسیت و مقاومت عمدتاً محدود به واکنشها در برابر Pss و P. viridiflava بوده و آگاهی چندانی در زمینه واکنش ارقام به گونههای جدیدتر بیمارگرها هنوز در دست نمیباشد. روشهای توصیه شده برای مدیریت بیماری در حال حاضر محلولپاشی با ترکیبات مسی، هرس شاخههای آلوده و خشکیده، مبارزه با علف-های هرز در باغها و حاشیه آنها و ایجاد زهکشی مناسب است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ارقام مرکبات،باکتریها،حساسیت،سودوموناس،مقاومت، |
|
عنوان انگلیسی |
Citrus Blast and Black Pit: Some Recent Advances |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Blast and black pit disease of citrus has been known to be caused by Pseudomonas syringae pv. syringae for several decades. The bacterial incitant of the disease has been rising to over 10 species in recent years. The inciting bacterial species, at the present, consists of P. viridiflava, P. lurida, P. moraviensis, P. simiae, P. cerasi, P. caspiana, P. kairouanensis and P. nabeulensis, the last three being novel species of Pseudomonas. The number of citrus-producing countries affected by the disease appears to be increasing as well. The relative susceptibility of citrus species and cultivars to the disease varies, and some, like kumquat, a few navel oranges, and some mandarins, are very susceptible, while most lemons are resistant to the blast state but sensitive to black pit. The disease control measures presently recommended and practiced are spraying with copper fungicides, pruning out dying shoots and control of weeds in and around groves. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ارقام مرکبات,باکتریها,حساسیت,سودوموناس,مقاومت |
|
نویسندگان مقاله |
حشمت اله رحیمیان | استاد
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijpp.areeo.ac.ir/article_710622_2194d223427367b88e73d09e06cae0a7.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|