مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۸۵۸۰-۸۵۹۲

عنوان فارسی ارتباط بین مصرف ویتامین E و بروز بیماری‌های قلبی-عروقی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بیماری های قلبی-عروقی عامل حدود یک سوم از مرگ و میر جهانی هستند. بنابراین، راهبردهای جدید برای پیشگیری و درمان حوادث قلبی-عروقی بسیار مورد توجه است. ویتامین E برای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قابل‌توجهی که دارد شناخته شده است. فواید ویتامین E در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی مورد بررسی قرار گرفته است و ارتباط بین غلظت‌های پایین‌تر ویتامین E با افزایش خطر حوادث قلبی-عروقی مؤید این دیدگاه است. با این‌حال، کارآزمایی‌های بالینی در انسان نتایج متناقض و ناامیدکننده‌ای در مورد کاهش حوادث قلبی-عروقی با مصرف مکمل‌های ویتامین E نشان می‌دهند. مرور مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که علاوه بر مقدار، مدت زمان مصرف، نوع ایزوفرم ویتامین E و منبع طبیعی یا سنتتیک آن، عواملی مانند پلی‌مورفیسم‌های ژنتیکی و وضعیت بالینی افراد مصرف کننده نیز بر اثرات مکمل ویتامین E بر حوادث قلبی-عروقی مؤثر هستند.
نتیجه‌گیری: مصرف مکمل ویتامین E در بیماران دارای سابقه بیماری‌های قلبی-عروقی و افرادی‌که تحت مراقبت‌های پیشگیرانه از بیماری‌های قلبی-عروقی و یا مستعد خونریزی هستند باید با نظارت پزشکی انجام شود. با توجه به اینکه غلظت‌های پایین آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آلفا توکوفرول می‌تواند منجر به حساسیت بیشتر به بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو و التهاب در جمعیت شود، بررسی یا تفسیر مجدد مکانیسم‌های اثر ویتامین E در فرآیند قلبی-عروقی برای درک بهتر رابطه ویتامین E و بیماری‌های قلبی-عروقی ضروری است. همچنین اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بهداشت عمومی با هدف ترویج مصرف منابع طبیعی ویتامین E و چربی‌های سالم لازم است.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین E، آلفا-توکوفرول، آنتی‌اکسیدان، بیماری‌های قلبی-عروقی، حوادث قلبی-عروقی

عنوان انگلیسی Relationship between Vitamin E Intake and Incident Cardiovascular Diseases
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Cardiovascular diseases are responsible for about one-third of deaths worldwide. Consequently, innovative strategies for the development and treatment of cardiovascular diseases are of great interest. Vitamin E is known for its unique and remarkable anti-oxidant and anti-inflammatory properties. The advantages of vitamin E in cardiovascular diseases have been investigated and the relationship between lower vitamin E levels and increased cardiovascular events supports this view. However, clinical trials reveal inconsistent and disappointing results in reducing cardiovascular events with vitamin E supplementation. The analysis of studies shows that in addition to the amount, duration of consumption, the type of vitamin E isoform, and its natural or synthetic source, factors such as genetic polymorphisms and the clinical status of users also affect the impact of vitamin E supplementation on cardiovascular events.
Conclusion: Patients with cardiovascular diseases, as well as those receiving preventive care for cardiovascular events or at risk of bleeding, should take Vitamin E only under medical supervision.  Considering that low concentrations of antioxidants such as alpha-tocopherol can lead to greater susceptibility to diseases related to oxidative stress and inflammation in the population, reviewing or reinterpreting the mechanisms of vitamin E effects in the cardiovascular process is essential for a better understanding of the relationship between Vitamin E and cardiovascular diseases. It is equally important to establish public health initiatives and strategies to encourage the intake of natural vitamin E sources and healthy fats.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله vitamin E, α-tocopherol, antioxidant, cardiovascular diseases, cardiovascular events.

نویسندگان مقاله مهدی بساکی | Mehdi Basaki
Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5350-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات