این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات آب و خاک ایران، جلد ۵۵، شماره ۱۱، صفحات ۲۰۵۷-۲۰۷۴

عنوان فارسی تاثیر آب مغناطیسی‌شده در شرایط هم‌زمان تنش خشکی و شوری بر عملکرد کیفی توت‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به غذا، توسعه کشاورزی امری ضروری است. بر اساس محدودیت منابع آبی، مدیریت منابع آب در کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و باید در تمامی مراحل تولید کشاورزی مورد توجه قرار گیرد. در این پژوهش، آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور آبیاری در سه سطح (100 درصد FI (I1)، 80 درصد FI (I2) و 60 درصدFI (I3) ) و شوری آب در سه سطح (آب چاه (S1)، 20 میلی‌مولار یا 52/2 دسی‌زیمنس بر متر کلرید سدیم (S2) و 40 میلی‌مولار یا 06/5 دسی‌زیمنس بر متر کلرید سدیم (S3)) در دو حالت غیر مغناطیس (W1) و مغناطیس (W2) آزمایش شد. اثرات سطح آبیاری، شوری و نوع آب آبیاری بر خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی شامل پروتئین کل، کلروفیل  a، کلروفیل b، کلروفیل کل، مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C و درصد قند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تمامی عوامل در سطح احتمال 1 درصد بر خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی تاثیر معنی‌داری داشته‌اند. در بین سطوح مختلف آبیاری، بیشترین میزان پروتئین کل، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل به‌ترتیب برابر 09/5، 39/2، 05/1 و 44/3 میلی‌گرم بر گرم در تیمار 100 درصد آبیاری و در بین سطوح مختلف شوری نیز به‌ترتیب 13/5، 49/2، 11/1 و 61/3 میلی‌گرم بر گرم در تیمار آب چاه به‌دست آمد. آب مغناطیسی نیز افزایش معنی‌داری در سطح احتمال 1 درصد بر خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی داشت. پیشنهاد می‌شود که برای کاهش اثرات منفی شوری بر گیاهان، از ترکیبی از آب مغناطیسی و تنظیم سطح آبیاری استفاده شود. این ترکیب ممکن است به کاهش اثرات منفی شوری کمک کرده و در عین حال بهره‌وری آب در کشاورزی را افزایش دهد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین،تنش توام،کلرید سدیم،کم آبیاری،ویتامین C،

عنوان انگلیسی The impact of magnetized water under combined drought and salinity stress conditions on the qualitative performance of strawberries
چکیده انگلیسی مقاله Given the increasing population and the growing demand for food, the development of agriculture is essential. Due to the limitations of water resources, managing water in agriculture is highly important and should be considered at every stage of agricultural production. This study conducted the experiment in a factorial design within a randomized complete block design with three replications. The irrigation factor was tested at three levels (100% FI (I1), 80% FI (I2), and 60% FI (I3)), and water salinity at three levels (well water (S1), 20 mM or 2.52 dS/m sodium chloride (S2), and 40 mM or 5.06 dS/m sodium chloride (S3)) in two conditions: non-magnetized (W1) and magnetized (W2) water. The effects of irrigation levels, salinity, and the type of irrigation water on the quality characteristics of strawberry fruit, including total protein, chlorophyll a, chlorophyll b, total chlorophyll, total soluble solids, titratable acidity, vitamin C, and sugar content, were examined. The analysis of variance results showed that all factors had a significant impact on the quality characteristics of strawberry fruit at the (p<0.01). Among the different irrigation levels, the highest amounts of total protein, chlorophyll a, chlorophyll b, and total chlorophyll were 5.09, 2.39, 1.05, and 3.44 mg per gram, respectively, in the 100% irrigation treatment, while among the different salinity levels, these values were 5.13, 2.49, 1.11, and 3.61 mg per gram, respectively, in the well water treatment. Magnetized water also had a significant effect at the 1% probability level on the quality characteristics of strawberry fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروتئین,تنش توام,کلرید سدیم,کم آبیاری,ویتامین C

نویسندگان مقاله مجتبی خوش‌روش |
گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زارعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

مسعود پورغلام آمیجی |
گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

رضا نوروز ولاشدی |
گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زارعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

هادی ئیلاقی |
آزمایشگاه تحقیقاتی مشترک بین‌المللی کشاورزی و ایمنی محصولات کشاورزی، آزمایشگاه کلیدی ژنومیک و اصلاح مولکولی، جیانگسو، چین.


نشانی اینترنتی https://ijswr.ut.ac.ir/article_100310_755579775f83021e12abffb8f236b1ec.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات