دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۳۴، شماره ۴، صفحات ۱۷۳-۱۸۸

عنوان فارسی تأثیر محلول های غذایی مختلف بر روی خصوصیات کیفی و فیزیولوژیکی دو رقم فلفل
چکیده فارسی مقاله اهداف: هدف از پژوهش بررسی محلول‌های غذایی مناسب برای حصول کیفیت مناسب و خصوصیات فیزیولوژی مناسب می‌باشد. لذا در این پژوهش تأثیر محلول‌های غذایی مختلف بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و همچنین خصوصیات کیفی دو رقم فلفل (دیماز و کالیفرنیاواندر) تحت شرایط هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: در این آزمایش، تأثیر چهار نوع محلول غذایی (هوگلند 1، هوگلند 2، انگلستان و ناپ) در سه تکرار روی دو رقم (دیماز و کالیفرنیاواندر) به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال 1395-96 در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت. صفات مرتبط با خصوصیات فیزیولوژیک (شاخص کلروفیل، غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ) و صفات کیفی میوه فلفل (طول و قطر میوه، مواد جامد محلول، EC میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: باتوجه‌به نتایج می‌توان گفت که رقم دیماز بیشترین مواد جامد محلول کل و pH را به خود اختصاص داد. بیشترین شاخص کلروفیل (5/49 واحد اسپد) در تیمار هوگلند 1 بدست آمد. تأثیر تیمارها و ارقام بر غلظت نیتروژن برگ معنی‌دار شد، بیش‌ترین میزان نیتروژن در ترکیب تیماری رقم دیماز با هوگلند 1 (2/3 میلی-گرم بر گرم وزن خشک برگ) و هوگلند 2 (1/3 میلیگرم بر گرم وزن خشک برگ) و رقم کالیفرنیاواندر با هوگلند 2 (15/3 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک برگ) مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: با‌توجه‌به نتایج، محلول غذایی انگلستان با تأثیر مطلوب بر روی برخی خصوصیات کیفی به‌عنوان مناسب‌ترین محلول غذایی برای کشت و پرورش فلفل در این آزمایش معرفی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص کلروفیل،عناصر NPK،مواد جامد محلول،هوگلند،هیدروپونیک،

عنوان انگلیسی The Effect of Different Food Solutions on the Qualitative and Physiological Characteristics of two Varieties of Pepper
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: The aim of the research is to investigate suitable food solutions to obtain suitable quality and suitable physiological characteristics. Therefore, in this research, the effect of different nutrient solutions on some physiological characteristics as well as the qualitative characteristics of two pepper varieties (Dimaz and Californiawander) under hydroponic conditions was investigated.
Methods & Materials: In this experiment, the effect of four types of nutrient solutions (Hoagland 1, Hoagland 2, England and Knop) with 3 replications on two cultivars (Dimaz and Californiawander) was investigated as a factorial experiment in the form of a randomized complete block design. Traits related to physiological characteristics (chlorophyll index, nitrogen, phosphorus and potassium leaf concentration) and quality traits of pepper fruit (fruit length and diameter, TSS, fruit EC, titratable acidity and vitamin C) were investigated.
Results: According to the results, it can be said that Dimaz cultivar has the highest total soluble solids (TSS) and pH. The highest chlorophyll index (49.5 spad units) was obtained in Hoagland 1 treatment. The effect of treatments and cultivars on leaf nitrogen concentration was significant, so that the highest amount of nitrogen in the treatment combination of Dimaz variety with Hoagland 1 (3.2 mg/g DLW) and Hoagland 2 (1.3 mg/g DLW) and Californiawander variety with Hoagland 2 (3.15 mg/g DLW) was observed. .
Conclusion: According to the results, England nutrient solution with a favorable effect on some qualitative characteristics was introduced as the most suitable nutrient solution for pepper cultivation in our experiment.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله شاخص کلروفیل,عناصر NPK,مواد جامد محلول,هوگلند,هیدروپونیک

نویسندگان مقاله جابر پناهنده |
هیت علمی/ دانشگاه تبریز

رعنا احبی مایان |
دانش آموخته دانشگاه تبریز، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

صاحبعلی بلندنظر |
دانشگاه تبریز دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی

مینا امانی |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان دارویی، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز،

زهرا داداشیان |
دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_19072_8ed3888848fe527dad106b111bc2cecc.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات