این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 2 آذر 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۵، شماره ۴، صفحات ۷۵۳-۷۶۸
عنوان فارسی
تأثیر سیلاژ ذرت تلقیح شده با باکتریهای مختلف بر عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
ذرت علوفهای با 28 درصد مادهخشک برداشت، خردشده و پس از اعمال تیمارهای آزمایشی (10
6
کلنی به ازای گرم علوفه تازه) در کیسههای 30 کیلوگرمی سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) سیلاژ بدون تلقیح میکروبی(شاهد)، 2) سیلاژ تلقیحشده با
لاکتوباسیلوس فرمنتوم
تولیدشده در آزمایشگاه، 3) سیلاژ تلقیحشده با مخلوطی از
لاکتوباسیلوس فرمنتوم
،
لاکتوباسیلوس سالیواریوس
،
پدیوکوکوس اسیدیلاکتیسی
و
انتروکوکوس فاسیوم
، تولیدشده در آزمایشگاه و 4) سیلاژ تلقیحشده با باکتری تجاری حاوی
انتروکوکوس فاسیوم
،
لاکتوباسیلوس برویس
و
لاکتوباسیلوس پلانتاروم
. شانزده رأس گاو هلشتاین در اواسط شیردهی ( 0/10 ± 160 روز شیردهی) بر پایه طرح مربعلاتین ادغام شده 4 ×4 با دورههای 21 روزه استفاده شد. تولید شیر تیمارهای آزمایشی با شاهد تفاوتی نداشت ولی تولید شیر تصحیحشده بر اساس 5/3 درصد چربی در گاوهای دریافتکننده سیلاژ تلقیحشده بیشتر از شاهد بود. درصدهای چربی، پروتئین و مواد جامد بدون چربی شیر در تیمار اول بیشتر از گروههای دیگر بود. گاوهای تغذیهشده با سیلاژهای تلقیحشده آزمایشگاهی، مصرف مادهخشک بالاتری نسبت به شاهد و تیمار سوم داشتند. گوارشپذیری مادهخشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای تلقیحشده بالاتر از شاهد بود و بیشترین آن مربوط به تیمار دوم بود. غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمارهای اول و دوم کمتر از شاهد بود. درصد استات شکمبه در شاهد و تیمار دوم بالاتر و پروپیونات در تیمارهای تلقیح شده بیشتر از شاهد بود. نتایج نشان داد تلقیح باکتریایی سیلاژ ذرت تاثیر معنیداری بر میزان تولید شیر نداشت هرچند شیر تصحیحشده 5/3 درصد چربی، درصدهای چربی و پروتئین شیر و گوارشپذیری مواد مغذی را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیب شیر،تلقیح میکروبی،تولید شیر،لاکتوباسیلوس فرمنتوم،ماده خشک مصرفی،
عنوان انگلیسی
The effect of inoculated corn silage with different types of bacteria on Holstein lactating cows’ performance
چکیده انگلیسی مقاله
Corn fodder with 28% DM were harvested, chopped and after applying treatments (10
6
cfu g
-1
FM) were ensiled in 30 kg bags. The experimental treatments were: 1) Silage without microbial inoculation (control), 2) silage inoculated with
Lactobacillus fermentum
produced in the laboratory (Lab), 3) silage inoculated with mixture of
Lactobacillus fermentum
,
Lactobacillus salivarius
,
Pediococcus acidilactici
and
Enterococcus faecium
(Lab), and 4) silage inoculated with commercial bacteria containing
Enterococcus faecium
,
Lactobacillus brevis
and
Lactobacillus plantarum
. Sixteen Holstein cows in the middle of lactation (160 ± 10 days of lactation) were used based on a 4 x 4 integrated Latin square design with periods of 21 days. The milk production of treatments was not significantly different from the control, but 3.5% fat corrected milk of cows receiving inoculated silage was more than the control. The percentages of milk fat, protein and solids- non-fat were higher in the first treatment than other groups (P<0.05). Cows fed with laboratory inoculated silages had a higher (P<0.05) DMI than control and third treatment. The digestibility of DM, CP and ADF was higher (P<0.05) in the inoculated treatments than control and the highest was related to the second treatment. The rumen ammonia nitrogen in the first and second treatments was lower (P<0.05) than control. The rumen percentage of acetate was higher (P<0.05) in control and the second treatment, and propionate was higher (P<0.05) in the inoculated treatments than control. The overall conclusion showed that the bacterial inoculation of corn silage had no significant effect on milk production, although it increased 3.5% fat corrected milk, percentages of milk fat and protein as well as digestibility of nutrients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ترکیب شیر,تلقیح میکروبی,تولید شیر,لاکتوباسیلوس فرمنتوم,ماده خشک مصرفی
نویسندگان مقاله
علی بیات |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
فردین هژبری |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
داریوش علیپور |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_97791_990daec1172db9b283cff59114def7dd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات