|
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱۲۹-۱۴۰
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات بهکارگیری پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم به صورت مجزا و ترکیبی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) |
|
چکیده فارسی مقاله |
آنزیمها و پکتین ترکیبی از مولکولهای مختلفی هستند که نقش اصلی را در سامت و رشد ابزیان دارد. در این آزمایش اثر بهکارگیری پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم به صورت مجزا و توام بر شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون در بچه ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. بدینمنظور تعداد 540 قطعه بچه ماهی کپورمعمولی با میانگین وزن حدود 1±33/ 16گرم با جیرههای آزمایشی با نه تیمار شامل جیرهی پایه (صفر)، 1 درصد پکتین ، 2 درصد پکتین ، 05/0 درصد مولتی آنزیم ناتوزیم، 1/0 درصد مولتی آنزیم ناتوزیم ،تلفیق پکتین(1 درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (05/0 درصد)،تلفیق پکتین (2درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم(05/0 درصد)، تتلفیق پکتین (1درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (1/0 درصد) ،تلفیق پکتین (2درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم (1/0 درصد) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای بیوشیمیایی خون پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و آنزیمهای کبدی (ALT,AST,ALP)، از روش اسپکتوفتومتری اندازه گیری شدند. .نتایج نشان داد که میزان آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در هیچ یک از تیمارهای مجزای پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم و تیمار تلفیقی (با اثر متقابل) نشان نداد. . نتایج بررسی پروتئین، آلبومین و ایمنوگلوبین سرم خون ماهیان گروه شاهد و ماهیان تغذیه شده با مولتی آنزیم ناتوزیم 05/0 و 1/0 درصد اختلاف معنی داری را نشان نداد اما با تیمارهای حاوی پکتین و تیمارهای ترکیبی اختلاف معنی داری مشاهده شد(05/0P≤). به طور کلی به-کارگیری پکتین و مولتی آنزیم ناتوزیم به صورت مجزا و توام باعث بهبود فاکتورهای بیوشیمایی خون به عنوان شاخص های ایمنی در ماهی کپور گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ناتوزیم،
پکتین،
ماهی کپور،
بیوشیمیایی خون، |
|
عنوان انگلیسی |
The effects of using Pectin and Natozyme multi-enzyme separately and in combination on blood biochemical factors in Common Carp (Cyprinus carpio) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Enzymes and pectin are composed of variety of molecules which play the major role in the improvement of growth performance and health of aquatic animals. In this experiment, the effect of using pectin and Natozyme eparately and in combination on blood biochemical indices in common carp fry (Cyprinus carpio) was investigated. For this purpose, the number of 540 common carp fry with an average weight of 16.33±1 g were fed with nine treatments including basic diet (0), 1% pectin, 2% pectin 0.05% natozyme, 0.1% Natozyme, combination of pectin (1%) and Natozyme (0.05%), pectin (2%) and Natozyme (0.05%), Pectin (1%) and Natozyme (0.1%), pectin composition (2%) Natozyme (0.1%) for 8 weeks. At the end of the expriment, blood biochemical factors, total protein, albumin, globulin and liver enzymes (ALT, AST, ALP) were measured by spectrophotometric method. The amount of ALT, AST, ALP did not show significant difference in separate treatments of pectin and Natozyme and the combined treatment (P>0.05). The results of protein, albumin, and serum immunoglobulin in the control group and fish fed with 0.05 and 0.1% Natozyme showed no significant difference (P≥0.05) but significant differences with those fed diet including pectin and combination of pectin and Natozyme (P≤0.05). In general, the use of pectin and Natozyme separately and in combination improved blood biochemical factors as imminity indicators in carp fish. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ناتوزیم,
پکتین,
ماهی کپور,
بیوشیمیایی خون |
|
نویسندگان مقاله |
طاهره دارنهال | نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
محمد رضا ایمانپور | گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
رقیه صفری | گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://japu.gau.ac.ir/article_7071_77889cf713e10f97ca31165c36138e57.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|