Archives of Razi Institute، جلد ۷۲، شماره ۱، صفحات ۴۳-۴۹

عنوان فارسی بهینه‌سازی فرایند غیرفعال سازی ویروس آنفلوانزای تحت تیپ H۹N۲ توسط فرمالین در تولید واکسن کشته آنفلوانزای طیور
چکیده فارسی مقاله بیماری آنفلوانزای طیور یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها در صنعت طیور بوده که حتی می‌تواند جمعیت انسانی را نیز تهدید کند. جهت پیشگیری از این بیماری ویروسی، واکسیناسیون امری موثر می‌باشد. واکسن مورد نظر در این تحقیق، واکسن کشته آنفلوانزای طیور بر پایه ویروس H9N2 بوده و عامل مورد استفاده جهت غیر فعال‌سازی ویروس، محلول فرمالین می‌باشد و بررسی تاثیر عوامل مختلف مانند غلظت فرمالین، دمای انکوباسیون و مدت زمان انکوباسیون در فرایند غیرفعال‌سازی امری ضروری می‌باشد. بدین منظور بعد از تهیه و تیترسنجی ویروس سویه واکسینال آنفلوانزای طیور، 27 نمونه آزمایشی با استفاده از غلظت های 0/1، 0/05 و 0/025 درصد فرمالین و در دماهای 4، 25 و 37 درجه سانتیگراد و در زمان‌های انکوبه 12، 18 و 24 ساعت تقسیم نموده و سه گروه شاهد در سه دمای مورد آزمایش بدون اضافه کردن فرمالین در نظر گرفته شد. نمونه‌های اخذ شده از همه گروه‌ها توسط تست‌های غیرفعال شدگی، هماگلوتیناسیون و اندازه‌گیری فرمالدئید آزاد ارزیابی گردیدند. کلیه آزمایشات در سه دوره متوالی تکرار شدند. بر اساس نتایج اخذ شده و همچنین با توجه به اثرات تخریبی زمان‌های انکوباسیون طولانی دمای 37 درجه بر روی آنتی‌ژن، دمای 25 درجه مناسب‌تر بوده و با توجه به مقادیر فرمالدئید آزاد در غلظت‌های مختلف این دما که در مقایسه با دمای 37 درجه تفاوت بسیار اندکی وجود دارد، لذا غلظت 0/1 درصد فرمالین در دمای 25 درجه سانتیگراد و در مدت زمان 24 ساعت، ویروس را بطور کامل غیر‌فعال کرده و به عنوان شرایط بهینه پیشنهاد شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Optimizing the process of inactivating influenza virus subtype H9N2 by formalin in the production of killed avian influenza vaccine
چکیده انگلیسی مقاله Avian influenza is one of the most important diseases in avian industry, which also threats human population. Thus, vaccination is necessary for controlling this viral disease. In this study, killed vaccine of avian influenza subtype H9N2 and formalin solution (for virus inactivation) were used. It is necessary to study the effect of different factors such as formalin concentration, as well as incubation temperature and duration on inactivation process. For this purpose, after preparation and measurement of antibody titers of vaccinal strains of avian influenza, 27 experimental samples of H9N2 avian influenza virus were prepared at different formalin concentrations (0.1%, 0.05%, and 0.025%), at different incubation temperatures (4 °C, 25 °C, and 37 °C), and in different incubation durations (12, 18, and 24 h). In addition, three control samples were prepared at three different test temperatures without adding formalin. All the samples were evaluated by inactivation test, hemagglutination assay, and measurement of free formaldehyde. All the experiments were repeated within three consecutive periods. Considering the findings and destructive effects of long incubation durations at 37°C on antigens, the temperature of 25 °C was more suitable. Furthermore, the free formaldehyde amounts at different concentrations at 25 °C were slightly different in comparison with 37 °C. Therefore, formalin concentration of 0.1% at 25 °C completely inactivated the virus within 24 h and was proposed as the optimal condition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهروز راعی جدیدی | raie jadidi
department of chemical engineering, tabriz branch, islamic azad university, tabriz,iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

حمید عرفان نیا | erfan niya
department of chemical and petroleum engineering, university of tabriz, tabriz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

علی آمقی |
department of research and development, razi vaccine and serum research institute northwest branch, agricultural research, education and extension organization,marand, iran
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی (Razi vaccine and serum research institute)


نشانی اینترنتی http://archrazi.areeo.ac.ir/article_107486_2190ba0780d983a029a6578bd33fb298.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/381/article-381-332612.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات