|
طلوع بهداشت یزد، جلد ۱۵، شماره ۶، صفحات ۱-۹
|
|
|
عنوان فارسی |
اسپور کلستریدیوم بوتولینوم و آلودگی قارچی در عسل های تولیدی ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: عسل ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخش حاصل از شهد گیاهان توسط زنبور عسل است. در عسل احتمال وجود میکروارگانیسم ها به شکل اسپور وجود دارد. یکی از این میکروارگانیسم های خطرساز باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که توانایی بروز بوتولیسم به ویژه در نوزادان را دارد. این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع آلودگی عسل های تولیدی مناطق مختلف ایران به اسپور کلستریدیوم بوتولینوم و کپک و مخمر صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعۀ توصیفی مقطعی در سال 1392 بر روی تعداد 130 نمونه عسل، تهیه شده از زنبورستان های کشور انجام گرفت. فراوانی اسپور کلستریدیوم بوتولینوم در عسل های ایران با استفاده از شوک حرارتی و محیط کشت گوشت پخته شده گرمخانه گذاری به مدت 10 روز در دمای 35 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس PTCC:1766 به عنوان نمونه ی کنترل مثبت استفاده شد. آزمون شمارش کپک و مخمر نیز طبق استاندارد ملی ایران انجام پذیرفت. یافته ها: نتایج نشان داد اسپور کلستریدیوم بوتولینوم در هیچ یک از نمونه های مورد مطالعه حضور نداشت. آلودگی به کپک و مخمر در 34 نمونه (67/26%) بالاتر از حد مجاز استاندارد بود. استان کردستان با 6/66% آلودگی بالاتر از حد مجاز، بیشترین آلودگی و مازندران با دامنه آلودگیCFU/g 55-33 کمترین میزان آلودگی به کپک و مخمر دارا بودند. نتیجه گیری: عسل های ایران در مقطع زمانی مورد مطالعه از نظر اسپور کلستریدیوم بوتولینوم ایمن بوده اما آلودگی به کپک و مخمر در عسل های مناطق غرب کشور بیشتر و شمال کشور کمترین میزان را دارا می باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
عسل، کلستریدیوم بوتولینوم، قارچ، ایمنی مواد غذایی |
|
عنوان انگلیسی |
Clostridium botulinum spores and fungal contamination in honeys of Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Microorganisms may be present in the form of spores, in honey. One of these dangerous organisms is the bacterium Clostridium botulinium spores which are capable induced botulism particularly in infants. The aim of this study was to determine the prevalence of Cl. botulinum spores in honey produced in different regions of Iran. Method: This cross-sectional study was performed in 2013. A total of 130 honey samples were collected and analyzed for Cl. botulinium spore. Samples were chosen randomly from the apiary of Iran. The samples were examined according to Iranian standard. In laboratory, honey samples were investigated using thermal shock and they located in cooked meat medium and incubated for 10 days at 35°C. The bacterium spores of Clostridium perfringens (PTCC: 1766) was used as a positive control sample. Results: The Results showed that Cl. botulinum spore was not detected in any of examined samples. Thirty four samples (26.67%) had mold and yeast contamination higher than the Iranian standard limit. Samples from Kurdestan province had high contamination (66.6%) and it was higher than other regions. Honey samples from Mazanderan province had the lowest prevalence of mold and yeast with ranged from 30 to 55 CFU/g. Conclusion: Overall, the contamination of honey with Cl. botulinum spores in examined samples was zero and so they are safe, but some samples had mold and yeasts contamination that honey samples collected from west and north regions had the high and low contamination, respectively. This Paper Should be Cited as: Bahador Hajimohammadi (Ph.D), Ali Dehghani (Ph.D), Morteza Javadzadeh (M.Sc), Nabi Shariatifar (Ph.D), Hengameh Zandi (Ph.D), Hassan Mozaffari-khosravi (Ph.D), Gilda Eslami (Ph.D).Clostridium Botulinum Spores and Fungal Contamination in Honeys of Iran. Journal Tolooebehdasht Sci |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Honey, Cl. botulinum, Mold, Yeast, Food safety |
|
نویسندگان مقاله |
بهادر حاجی محمدی | bahador hajimohammadi یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
علی دهقانی | ali dehghani یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
مرتضی جواد زاده | morteza javadzadeh یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
نبی شریعتی فر | دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محیط سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
هنگامه زندی | henghameh zandi یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
حسن مظفری خسروی | hassan mozaffari khosravi یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
گیلدا اسلامی | ghilda eslami یزد، بلوار دانشجو، مجتمع امام رضا، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://tbj.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-748-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|