|
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، جلد ۱۰، شماره ۵، صفحات ۵۲-۵۹
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی اثرات ترکیبی نانوذره اکسید روی (ZnO) و اسید مالیک بر مهار رشد باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و اهداف: شیوع پاتوژن های ناشی از مواد غذایی منجر به جلبتوجه عموم بهسلامت مواد غذایی شده است. بنابراین نیاز به طراحی و تولید مواد ضدمیکروبی جدید برای اطمینان از سلامت مواد غذایی و افزایش زمان نگهداری مواد غذایی وجود دارد. مواد و روش کار: روش مطالعه در این بررسی از نوع تجربی بود. در این مطالعه اثر تیمار سوسپانسیون غلظتهای مختلف اسید مالیک، و نانو ذرات اکسید روی به همراه اسید مالیک بر مهار رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت و آب هویج بررسی شد. یافتهها: تیمار سوسپانسیون (0، 1، 3، 5 و 8) میلی مولار از نانوذره اکسید روی در اسید مالیک اثر مهاری قابلتوجهی در رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در طول 24 ساعت انکوباسیون نشان میدهد. نتایج نشان داد غلظت 5 و 8 میلی مولار نانوذره اکسید روی همراه با اسید مالیک بیشترین اثر مهاری را در هر دوسویه مورد آزمایش دارد (P values |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
نانوذره اکسید روی، عوامل ضدمیکروبی، غذا، پاتوژن مواد غذایی |
|
عنوان انگلیسی |
Combined effects of zinc oxide nanoparticle and malic acid to inhibit Escherichia coli and Staphylococcus aureus |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: The prevalence of food-borne pathogens has been to draw public attention to food safety. Therefore, it needs to design and production of new antimicrobial agents to ensure food safety and increase food storage. Aim to this study was combined effects of zinc oxide nanoparticle and malic acid to inhibit Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Materials and Methods: The study was experimental. Antibacterial activities were tested for different concentrations of zinc oxide suspensions containing %0.2 malic acid against the Escherichia coli and Staphylococcus aureus inoculated onto culture media and carrot juice. Results: Results showed that Zinc oxide Nanoparticle (NP) suspensions (0, 1, 3, 5 and 8) containing malic acid had a significant inhibitory effect on the growth of E. coli and S. aureus during 24 h of incubation. Also results indicated that the 5 and 8 mM suspensions of ZnO Nanoparticle containing malic acid were the most effective on E. coli and S. aureus (P values < 0.05). In addition, the obtained results exhibited that addition ZnO Nanoparticle to malic acid increased inhibitory effects on the growth of all strains in during 24h. The zinc oxide NP in suspension malic acid had preferred the ability to suppress the growth of E. coli and S. aureus in carrot juice (P values < 0.05). Conclusions: It seems, formulations containing zinc oxide Nanoparticle may be used for food storage. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه برزگری فیروزآبادی | fatemeh barzegary firouzabadi biology department, payame noor university, iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university) سازمان های دیگر: دانشگاه پیام نور یزد
زهرا مرزبان | zahra marzban biology department, payame noor university, iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university) سازمان های دیگر: دانشگاه پیام نور یزد
سارا خالقی زاده | sara khaleghi zadeh biology department, payame noor university, iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university) سازمان های دیگر: دانشگاه پیام نور یزد
فاطمه دانشمند | fatemeh daneshmand
سازمان های دیگر: دانشگاه پیام نور یزد
محبوبه میر حسینی | mahboubeh mirhosseini biology department, payame noor university, iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university) سازمان های دیگر: دانشگاه پیام نور یزد
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-569-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/175/article-175-330605.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|