این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering
، جلد ۴۳، شماره ۶، صفحات ۲۲۹۵-۲۳۰۵
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Effect of Different Concentration Methods on Physicochemical Properties, Phenolic Compounds and Anthocyanins of Barberry Juice
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effect of different concentration techniques on the physicochemical properties, phenolic compounds, antioxidants, color and total anthocyanins of the barberry concentrate. Three methods including evaporator (at pressures of 11 kPa and 38 kPa), microwave (at pressures of 11 kPa and 38 kPa), and conventional heating at atmospheric pressure were used to concentrate barberry juice. All experiments were performed in triplicate. The means were compared by Duncan test at the 5% level using Minitab 16 software. The results revealed that the use of low-pressure microwave method decreased the concentration time (20 min), lowered the pH (2.59) and dissolved solids (34.41), preserved color properties (195), and resulted in the highest amount of anthocyanin (19.1), antioxidant (68) and phenolic compounds (1.07). Therefore, the use of low-pressure microwave
method increased the quality and nutritional properties of barberry concentrate compared to the mentioned methods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
AAnthocyanin,Barberry juice,Concentration,Phenolic compounds,Physicochemical
نویسندگان مقاله
Fatemeh Kavian |
Department of Food Science and technology, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, I.R. IRAN
Leila Nateghi |
Department of Food Science and technology, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, I.R. IRAN
نشانی اینترنتی
https://ijcce.ac.ir/article_710161_6373b892739b1e0693b8be078b1ce26e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات