|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۵-۴۴
|
|
|
عنوان فارسی |
کاربرد دیاکسیدکربن فوق بحرانی در استخراج و تصفیهی روغنهای گیاهی |
|
چکیده فارسی مقاله |
قیمت بالای حلالهای آلی، قوانین زیست محیطی و افزایش نیاز به محصولات دارای ارزش افزوده و فراخالص در صنایع غذایی و دارویی، باعث توسعهی تکنولوژیهای جدید و سالم برای فراوری محصولات غذایی شده است. در سالهای اخیر، استفاده از دیاکسید کربن فوق بحرانی به جای روشهای مرسوم (نظیر استخراج با حلال آلی هگزان و روش فشردن مکانیکی) در استخراج روغنها و مواد دیگر مورد توجه قرار گرفته است، زیرا اطلاعات مربوط به خطرات ایمنی و زیستمحیطی استفاده از حلالهای آلی در فراوری غذا در حال افزایش است. مطالعات نشان میدهند که احتمال آلودگی فراوردهی نهایی با این نوع حلالها وجود دارد. بنابراین، صنعت غذا همواره در جست و جوی فن آوریهای جدید جداسازی به منظور استفاده از ترکیبات طبیعی با خلوص بالاتر و در نتیجه، تولید محصولات سالم و باکیفیت است. با وجود پیشینه استفاده از سیالات فوقبحرانی در بسیاری از تحقیقات، کاربرد تجاری آن پیشرفت اندکی داشته است. این موضوع میتواند به دلیل هزینه بالای سرمایهگذاری و نیاز به تجهیزات مقاوم به فشار بالا باشد که این هزینه می تواند با گذشت زمان و تولید محصولات باکیفیت جبران شود. واژگان کلیدی: استخراج، تصفیه، روغن، دیاکسید کربن فوق بحرانی |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
استخراج، تصفیه، روغن، دیاکسید کربن فوق بحرانی |
|
عنوان انگلیسی |
Application of supercritical CO2 in extraction and refining of vegetable oils |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
There is an increasing public awareness of the health, environmental and safety hazards associated with the use of organic solvents in food processing and the possible solvent contamination of the final products. The food industry is always looking for the best separation technology to obtain natural compounds from high purity, healthy products that are of excellent quality. The high cost of organic solvents, increasingly stringent environmental regulations, and new requirements of the medical and food industries for ultra-pure and high added value products have increased the need for the development of new and clean technologies for the processing of food products Supercritical carbon dioxide (SC–CO2) extraction has attracted considerable attention in recent years as a promising alternative to conventional solvent extraction and mechanical pressing for extracting oils and other materials as it offers a number of advantages, including a lack of solvent residue and better retention of aromatic compounds. This article summarizes some of the advances and the latest developments in the field of supercritical fluid technology focusing on using supercritical carbon dioxide in extraction and refining of vegetable oils. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Extraction, Refining, Supercritical CO2, Vegetable oil |
|
نویسندگان مقاله |
آمنه نعمت الهی | a nematollahi
مرتضی مشایخ | m mashayekh
سارا سهراب وندی | s sohrabvandi
کیانوش خسروی دارانی | k khosravi darani
ایمان برار نژاد باریکی | i berarnejad bariki
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-291&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-329268.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|