|
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۳۶۳-۳۶۸
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: خطر بیماریهای قلبی عروقی در دیابت بالاست، بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد. در این مطالعه، اثر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانینها، بر سطح چربیها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت.روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 16 زن دیابتی نوع 2 با قند خون ناشتای ≥ 110 mg/dl و LDL-C≥ 100 mg/dl مورد بررسی قرار گرفتند و 40 g/day کنسانتره آب آلبالو به مدت 6 هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای 2 روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون ویلکاکسون استفاده شد. یافتهها: میانگین (±SD) سن، وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در ابتدای مطالعه به ترتیب 8/8±6/53 سال، 9/14±8/72 کیلوگرم، 0/27±9/213 mg/dl، 7/14±4/118mg/dl، 7/15±1/129 mmHg و1/8±7/81 mmHg بود. در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بطور معنیداری کاهش یافتند (05/0>P). تغییرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تری گلیسیرید سرم از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آب آلبالو، کلسترول خون، فشار خون، دیابت |
|
عنوان انگلیسی |
BENEFICIAL EFFECTS OF SOUR CHERRY JUICE CONSUMPTION ON SOME RISK FACTORS OF CARDIOVASCULAR DISEASES IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: The risk of cardiovascular diseases increase in diabetic patients. So, it is important for patients to achieve the optimal lipid levels. Nutrition including consumption of anthocyanins plays a primary role in reducing the risk of heart disease and hypertension. In this study, we assessed the effect of concentrated sour cherry juice (SCJ) consumption as a rich source of anthocyanins on lipid profile and blood pressure of type II diabetic patients. Methods: In this quasi-experimental study 16 type II diabetic women with fasting blood sugar ≥110 mg/dl and LDL-C ≥100 mg/dl were recruited and consumed 40 g/day of SCJ for 6 weeks. Measurements of weight, lipid profile and blood pressure were done in baseline and after completion of the study. A 2-day food records was completed by patients so. The Wilcoxon test was used for statistical analysis. Results: Mean (± SD) age, weight, total cholesterol, LDL-C, systolic and diastolic blood pressure were 53.6±8.8 years, 72.8±14.9 kg, 213.9±27/0 mg/dl, 118.4±14.7 mg/dl, 129.1±15.7 mmHg and 81.7±8.1 mmHg respectively in the beginning of the study. After consumption of SCJ, a significant decrease (P< 0.05) in weight, total cholesterol, LDL-C, systolic and diastolic blood pressure was seen. Changes in serum triglyceride and HDL-C concentrations were not significant statistically. Conclusion: It is concluded that SCJ consumption may modify cardiovascular disease risk factors in diabetic type 2 patients. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
عسل عطایی جعفری | asal ataie jafari endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
سعید حسینی | saeed hosseini endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
رامین حشمت | ramin heshmat endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
محمد پرویز | mohammad parviz endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
سرمه رییس زاده | sormeh raees zadeh endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
مهدی یوسفی | mehdi yousefi endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
محمد پژوهی | mohammad pajouhi endocrinology and metabolism research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-354&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|