|
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۳۱۹-۳۲۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیینها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک) |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف گردو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی(CHD) را کاهش میدهد. گردو میزان لیپیدهای آتروژن نظیر کلسترول تام(TC) وتریگلیسرید(TG) ولیپوپروتیینهای آتروژن همچونLDL-C،VLDL-C را کاهش میدهد. این تأثیر به علت وجود ترکیبات مختلف بهویژه اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) از نوع همچون اسید لینولنیک (C18:39,12,15 ) میباشد. روشها: 20 راس رت نرهیپرکلسترولمیک با وزن g250-200 را به چهار گروه تقسیم کرده ،سپس این رتها به مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی که حاوی مکمل عصاره روغنی گردوی ایرانی بود تغذیه گردیدند: گروه شاهد (غلظت 0% عصاره روغنی) و سه گروه مورد 5%، 5/7% و 10% عصاره روغنی گردو (بهترتیب 035/0، 049/0 و 07/0 گرم عصاره روغنی به ازای هر گرم وزن در هر روز).یافتهها: این مطالعه نشان داد که عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) اثری مثبت در کاهش غلظت سرمی TG (14%)، TC (8/7%)، LDL-C (11%) و VLDL-C (12%) داشته و با افزایش میزان مصرف عصاره(5% ، 5/7% و 10%) این اثر کاهنده نیز بیشتر شد.نتیجهگیری: به علت کاهش غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیینهای آتروژن در اثر مصرف عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات)، میتوان گردو را به عنوان یک مکمل غذایی کاهنده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی معرفی کرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
EFFECTS OF PERSIAN WALNUT (LAVASANATREGION) OIL EXTRACT ON LIPID PROFILE IN ANIMAL MODEL (HYPERCHOLESTEROLEMIC MALE RATS) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Experimental studies have shown that walnut (Juglans regia) intake decreases the risk of coronary heart disease (CHD). Walnut decreases the levels of atherogenic lipids such as TG, LDL-C and VLDL-C. Mainly the effect is induced via 3- Poly Unsaturated Fatty Acids (3-PUFA). Walnuts are a rich source of these fatty acids, especially -Linolenic acid (C18:3 9, 12, 15). Methods: We assigned 20 hypercholesterolemic male Rats (200-250g) to four groups, and fed with four diet concentration of oil extract Persian walnuts(J. regia)(Lavasanate) (w/w ) as complementary diet: control group (0% oil extract) and cases 5%(1g oil extract/1g weight/1 day) ,7.5%(1.5g oil extract/1g weight/1 day),10%(1g oil extract/1g weight/1 day) for eight weeks. Results: Results revealed there is a positive effect on the decreasing of TG(14%) ,TC(7.8%) , LDL-C(11%),VLDL-C(12%) serum concentrations, with increasing consumption of oil extract Persian walnuts (5% ,7.5% and 10%). Conclusion: In view of the positive effect of oil extract Persian walnuts (J. regia) consumption on decrease serum concentration of TG, TC, LDL-C and VLDL-C known as atherogenic lipids and lipoproteins, it may be suggested as a CHD protective dietary supplement. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
جواد زوار رضا | javad zavar reza department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمود دوستی | mahmoud dousti department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
صدیقه سلیمانی | sadigheh soleimani department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرزاد اسدی جمنانی | farzad asadi jamnani department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
بردیا فرزام فر | bardia farzamfar department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
شهرنازآریا برزین | shahrnaz aria barzin department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
علی جلیلیان | ali jalilian department of biochemistry, school of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran گروه بیوشیمی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-348&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|