مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۳۸۹-۴۰۰

عنوان فارسی بررسی اثرات مصرف دانه کامل سویا و پروتیین سویای فرآوری شده بر شاخص‌های التهابی و عملکرد آندوتلیال در زنان یائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله امروزه سندرم متابولیک را یک بیماری التهابی قلمداد می کنند لذا توجه به عوامل تاثیر گذار بر میزان عوامل التهابی در این بیماری حایز اهمیت است. هدف از این تعیین اثرات مصرف سویا بر شاخص های التهابی و عملکرد آندوتلیالی در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک می باشد. روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 42 زن یائسه مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی برای مدت 8 هفته از رژیم غذایی DASH (رژیم با هدف کنترل فشار خون ، یا رژیم غذایی حاوی پروتیین سویا و یا رژیم حاوی دانه کامل سویا استفاده کردند. مارکر های التهابی با استفاده از روش ELISA اندازه گیری شدند. یافته‌ها: تفاوت میزان E-selectin (از جمله عوامل التهابی نشاندهنده عملکرد آندوتلیال) متعاقب دوره دانه کامل سویا در مقایسه با دوره کنترل 4/11%- (01/0 P<) و تفاوت آن در دوره پروتیین سویا در مقایسه با دوره کنترل 7/4%- (19/0P= ) بود. مصرف دانه کامل سویا سطح اینترلوکین 18 را در مقایسه با دوره کنترل کاهش داد( تفاوت از دوره کنترل : 2/9%- ، 01/0 P<). در مورد میزان C-Reactive Protein تفاوت دوره مصرف دانه کامل سویا از دوره کنترل 9/8%- (01/0 P<) و این تفاوت در مورد دوره پروتیین سویا از دوره کنترل 6/1%- (01/0 P<) بود. نتیجه‌گیری: مصرف کوتاه مدت دانه کامل سویا باعث کاهش برخی از عوامل التهابی و افزایش سطح اکسید نیتریک پلاسما در زنان یائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابولیک گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سویا، التهاب، عملکرد آندوتلیال، سندرم متابولیک، زنان یائسه

عنوان انگلیسی TO DETERMINE THE EFFECTS OF SOY CONSUMPTION ON MARKERS OF INFLAMMATION AND ENDOTHELIAL FUNCTION IN POSTMENOPAUSAL WOMEN WITH THE METABOLIC SYNDROME
چکیده انگلیسی مقاله Background: Recently on the metabolic syndrome is considered as an inflammatory disease. So factors affecting inflammation are important in this condition.Methods: This randomized cross-over clinical trial was undertaken on 42 postmenopausal women with metabolic syndrome. Participants were randomly assigned to consume a control diet (Dietary Approaches to Stop Hypertension= DASH), soy protein diet, or soy nut diet, each for eight weeks. Inflammatory markers were measured by ELISA. Results: The difference from the control diet for E-selectin (an inflammatory markers which shows the endothelial function) was -11.4% (P< 0.01) on the soy nut consumption and -4.7% (p=0.19) on the soy protein diets. Soy nut consumption reduced interleukin-18 compared to the control diet (difference from the control diet: -9.2%, p< 0.01). For C-reactive protein the difference from the control diet was -8.9% (P< 0.01) on the soy nut diet and -1.6% (P< 0.01) on the soy protein diet.Conclusion: Short-term soy nut consumption reduced some markers of inflammation and increased plasma nitric oxide levels in postmenopausal women with the metabolic syndrome.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا آزادبخت | leila azadbakht
1. department of nutrition, school of health, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مسعود کیمیاگر | masoud kimiagar
2. school of nutrition and food industries, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

یدا محرابی | yadolah mehrabi
3. department of statistics, school of health, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه آمار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaeil zadeh
1. department of nutrition, school of health, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات