|
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۲۳۹-۲۴۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شیر و فرآورده های تخمیری آن با اثرات هیپوکلسترولمیک احتمالی شناخته شده اند. در این مطالعه، اثرات هیپوکلسترولمیک جایگزین کردن شیر را با دو نوع ماست معمولی و ماست پروبیوتیک، در دو گروه افراد نورموکلسترولمیک (N) و هیپرکلسترولمیک (H) مقایسه کردیم. روشها: 28 فرد با سطح کلسترول mg/dl280-160 انتخاب شدند و به مدت 2 هفته ماست مصرف نکردند و روزانه g300 شیر به رژیم آنان اضافه شد. چربی های خون اندازه گیری شد و افراد بطور تصادفی در گروههای ماست معمولی یا پروبیوتیک قرار گرفتند و به مدت 6 هفته، g/d300 از ماست ها را به جای شیر استفاده کردند. در پایان، اندازه گیری چربی های خون تکرار شد. افراد در هر دو گروه، بر اساس سطح اولیه کلسترول به دو زیرگروه N (کلسترولmg/dl>220) و H (کلسترول≥mg/dl220) تقسیم شدند و تغییرات چربی های خون بین این زیرگروهها در هر گروه آزمایشی، مقایسه شد. یافته ها: با مصرف ماست معمولی به جای شیر، سطح کلسترول تام وLDL-C در زیر گروه H نسبت به N کاهش یافت که کاهش LDL-C معنی دار بود (033/0 = P). اثر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک بر کاهش سطح کلسترول تام و LDL-C، در زیر گروه H نسبت به Nبیش از اثر ماست معمولی بود (028/0=P و014/0=P در سطح کلسترول تام وLDL-C ). نتیجه گیری: هر چه سطح کلسترول خون بالاتر باشد، مصرف ماست و بهویژه ماست پروبیوتیک به جای شیر در رژیم غذایی سودمندتر خواهد بود. توصیه می شود منبع لبنیات در رژیم افراد هیپرکلسترولمیک، بیشتر از ماست تامین شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
EFFECTS OF MILK REPLACEMENT WITH REGULAR YOGURT AND PROBIOTIC YOGURT ON BLOOD LIPID PROFILES OF HYPERCHOLESTERO-LEMIC AND NORMOCHOLESTEROLEMIC INDIVIDUALS |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Milk and fermented milk products have been known as foods with possible hypocholesterolemic effects. In this study we compared the effects of milk replacement with regular and probiotic yogurt in normocholesterolemic (N) and hypercholesterolemic (H) subjects. Methods: Twenty eight subjects with total serum cholesterol 160-280 mg/dl were included. They did not consume yogurt for 2 weeks after that 300 g/day of milk was added to their diet. Then, blood lipids were measured and they were randomly allocated to 2 groups to receive either 300g/day of ordinary yogurt or probiotic yogurt for 6 weeks as a substitution for milk. Blood lipid tests were repeated at the end of the study. Subjects in both groups were divided into these two subgroups according to their baseline blood cholesterol level: subgroup N (cholesterol< 220mg/dl) and H (cholesterol≥220mg/dl). Blood lipid changes were compared between these subgroups in each experimental group.Results: Total cholesterol and LDL-C levels reduced in the H as compared to N subgroup after regular yogurt consumption instead of milk and the reduction of LDL-C was significant (P=0.033). The effect of milk replacement with probiotic yogurt on total cholesterol and LDL-C reduction in H compared to N subgroup was higher than regular yogurt consumption (P=0.028 and P=0.014 for total cholesterol and LDL-C respectively). Conclusion: The higher the baseline blood cholesterol level, the more beneficial effects of milk replacement with yogurt, especially probiotic yogurt. So, it is suggested for hypercholesterolemic individuals to consume more yogurt as the source of dairy products in their diet. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
عسل عطایی جعفری | asal ataie jafari endocrinology and metabolism research center, university of tehran medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
سعید حسینی | saeed hosseini endocrinology and metabolism research center, university of tehran medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
حمید علوی مجد | hamid alavi majd department of biostatistics, paramedical school, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فریده طاهباز | farideh tahbaz faculty of nutrition and food industries, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-286&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|