|
مجله دیابت و متابولیسم ایران، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۳۵-۱۴۹
|
|
|
عنوان فارسی |
نقش هوموسیستیین درتندرستی و بیماری |
|
چکیده فارسی مقاله |
اخیراً سطح بالای هوموسیستیین پلاسما به عنوان یک عامل خطرساز مهم بیماری های قلب و عروق شناخته شده است.مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که خطر وقوع سکته های قلبی و مغزی و حوادث عروق محیطی در کسانی سطح افزایش یافته هوموسیستیین پلاسما دارند بیشتر است. هوموسیستیین از طریق آسیب زدن به لایه داخلی شریانها و کمک به لخته شدن خون، باعث تشدید روند آترواسکلروز میشود. فولات و ویتامینهای گروه B باعث شکسته شدن مولکول هوموسیستیین می شوند و غنی سازی غذا با فولات، منجر به کاهش میانگین سطح سرمی هوموسیستیین در افراد جامعه میشود. عوامل ژنتیکی و تغذیه ای تاثیر قوی بر سطح هوموسیستیین سرم دارند. ناهنجاریهای ژنتیکی و مسائلی همچون کمبود فولات و ویتامین B، هیپوتیروییدی، بیماریهای کلیوی ، پسوریازیس و پاره ای داروها از علل شایع افزایش هوموسیستیین پلاسما هستند.کارآزمایی های بالینی تاکنون به طور متقن نشان نداده اند که کاستن از هوموسیستیین سرم منجر به کم شدن حوادث قلبی عروقی میشود، با این حال چون هوموسیستیین یک عامل خطر بیماریهای قلب و عروق است، توصیه میشود که مقدار آن پایین آورده شود. افزایش هوموسیستیین همچنین در بروز نقائص مادرزادی و زوال عقل موثر است و دادن مکملهای فولیک اسید در دوران بارداری در پیشگیری از بروز نقایص لوله عصبی کمک میکند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هوموسیستیین، فولیک اسید، ویتامین B، بیماری قلب و عروق |
|
عنوان انگلیسی |
THE ROLE OF HOMOCYSTEINE IN HEALTH AND DISEASE |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
High plasma homocysteine is identified as an important risk factor for cardiovascular disease. Epidemiological studies have shown that increased plasma homocysteine is related to a higher risk of coronary heart disease, stroke and peripheral vascular disease. Homocysteine may have an effect on atherosclerosis by damaging the inner lining of arteries and promoting blood clots .Folic acid and other B group vitamins help break down homocysteine in the body and folate fortification of foods reduces the average homocysteine level in the population. Low blood levels of folate are also linked with a higher risk of fatal coronary heart disease and stroke. Homocysteine levels are strongly influenced via diet, as well as via genetic factors. Many common genetic disorders and problems (such as vitamin deficiency) adversely affect the metabolism of homocysteine. Common causes of a high homocysteine level include dietary deficiency of folate and B group vitamins, hypothyroidism, kidney disease, psoriasis, and some medicines. Clinical trials to date have not provided consistent evidence that lowering homocysteine levels reduce strokes, heart attacks and other cardiovascular events notwithstanding it is recommended to lower a high homocysteine level because it is a risk factor for heart disease. Homocysteine abnormalities also contribute to birth defects and dementia and folic acid supplementation in the pre-conceptual period is effective in preventing recurrent and primary neural tube defects. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Homocysteine, Folic acid, Vitamin B, Cardiovascular Disease |
|
نویسندگان مقاله |
حسین فخرزاده | hossein fakhrzadeh 1. endocrinology and metabolism research center, university of tehran medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
سارا قطبی | sara ghotbi 1. endocrinology and metabolism research center, university of tehran medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
باقر لاریجانی | bagher larijani 1. endocrinology and metabolism research center, university of tehran medical sciences, tehran, iran مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم (Research institute for endocrine sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5041&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|