این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 10 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۲۲۳-۲۳۰
عنوان فارسی
بررسی ارتباط سلامت روانی و نگرش به خوردن با موفقیت در کاهش وزن افراد چاق و دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه
: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سلامت روانی و نگرش به خوردن با مقدار کاهش وزن در افراد چاق و دارای اضافه وزن انجام شد.
روشها:
این مطالعه از نوع مقطعی و جامعه آماری آن شامل افراد چاق و دارای اضافه وزن مراجعهکننده به کلینیکهای تغذیه در
شهر رشت
بود که 420 نفر [378 زن با وزن 91/15
±
99/79 کیلوگرم، قد 98/5
±
67/161 سانتیمتر، سن 15/11
±
59/39 سال و شاخص توده بدنی (
Body mass index
یا
BMI
) 06/3
±
88/30 کیلوگرم بر مترمربع و 42 مرد با وزن 59/23
±
31/100 کیلوگرم، قد 75/9
±
07/175 سانتیمتر، سن 35/11
±
45/38 سال و
BMI
برابر با 20/4
±
75/32 کیلوگرم بر مترمربع] به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات به وسیله پرسشنامه آنلاین نگرش به خوردن
Carner
(
Eating Attitude Test
یا
EAT
) و پرسشنامه سلامت روانی
Goldberg
(
General Health Questionnaire
یا
GHQ
) جمعآوری گردید. دادهها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی
Pearson
و مدلبندی رگرسیونی در نرمافزار
SPSS
مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها:
از میان مؤلفههای مورد بررسی، ارتباط معنیداری بین سلامت روانی (001/0 >
P
، 18/0- =
r
) و نگرش به خوردن (030/0 =
P
، 10/0 =
r
) با میزان موفقیت در کاهش وزن وجود داشت. رابطه ابعاد سلامت روانی شامل علایم جسمانی (001/0 >
P
، 19/0- =
r
)، اضطراب (018/0 =
P
، 11/0- =
r
)، اختلال عملکرد اجتماعی (001/0 =
P
، 16/0- =
r
)
و افسردگی
(063/0 =
P
، 09/0- =
r
) با کاهش وزن معنیدار بود. همچنین، ارتباط معنیداری بین مؤلفههای نگرش به خوردن شامل کنترل دهانی (001/0 >
P
، 21/0 =
r
)، تمایل به خوردن (009/0 =
P
، 12/0- =
r
)
و عادات غذایی
(001/0 >
P
، 10/0 =
r
) با موفقیت در کاهش وزن وجود داشت.
نتیجهگیری:
سلامت روانی بالاتر و سطح بهتر نگرش به خوردن، با موفقیت بیشتر در کاهش وزن
افراد چاق و دارای اضافه وزن مراجعهکننده به کلینیکهای تغذیه ارتباط دارد. بنابراین، توجه به عوامل مذکور، منجر به افزایش احتمال موفقیت در کاهش وزن خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سلامت عمومی، رفتار خوردن، کاهش وزن، اضافه وزن، چاقی، ایران
عنوان انگلیسی
Investigating the Relationship between Mental Health and Eating Attitudes with Success in Weight Loss in Obese and Overweight People
چکیده انگلیسی مقاله
Background:
The purpose of this research was to investigate the relationship between mental health, eating attitudes, and the amount of weight loss in obese and overweight individuals.
Methods:
The design of the study was cross-sectional
. The statistical population consisted of obese and overweight
individuals
who visited nutrition clinics in Rasht City, Iran. A total of 420 participants were included in the study, comprising 378 women with an average weight of 79.99 ± 15.91 kg, height of 161.67 ± 5.98 cm, age of 39.59 ± 11.15 years, and body mass index (BMI) of 30.88 ± 3.06 kg/m
2
, as well as 42 men with an average weight of 100.31 ± 23.59 kg, height of 175.07 ± 9.75 cm, age of 38.45 ± 11.35 years, and BMI of 32.75 ± 4.20 kg/m
2
. The participants were selected using convenience sampling method. Data were collected using online questionnaires that included Carner's Eating Attitudes Test (EAT) and Goldberg's General Health Questionnaire (GHQ). Data analysis was conducted using Pearson's correlation coefficient test and
regression modeling
in SPSS software.
Findings:
There was a significant relationship between mental health (r =
-
0.18, P
< 0.001) and eating attitude (r = 0.10, P = 0.030) with the success rate in weight loss. The relationship between mental health dimensions, including physical condition (r
=
-
0.19, P
< 0.001), anxiety (r
=
-
0.11, P = 0.018), and social function (r = -0.16, P = 0.001) was significant with weight loss. The relationship between the components of eating attitude, including oral control (r = 0.21, P
< 0.001) and desire to eat (r =
-
0.12, P = 0.009) with success in weight loss was significant.
Conclusion:
Higher mental health, as well as a better level of
eating attitude, was associated with
greater weight loss success
in obese and overweight people referred to nutrition clinics. Therefore, paying attention to these
factors
will increase the probability of success in weight loss
.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
General health, Feeding behavior, Weight loss, Overweight, Obesity, Iran
نویسندگان مقاله
مینو زراعتی جورشری | Minoo Zeraati-Jorshari
Department of Physical Education and Sport Sciences, School of Humanities, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
کارشناس ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
محمدرضا فدائی چافی | Mohammadreza Fadaei-Chafy
Assistant Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, School of Humanities, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-549-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم تغذیه و صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات