این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۲۶، شماره ۹۰، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی سطح سرمی منگنز در مبتلایان به سرطان مثانه در مقایسه با گروه شاهد
چکیده فارسی مقاله Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} مقدمه: یکی از مهمترین عناصر کمیاب در بدن انسان منگنز می باشد. این عنصر نقش مهمی در دفاع آنتی اکسیدانی بدن داشته، به عنوان کوفاکتور برای بسیاری از آنزیمهای بدن عمل می کند. در مطالعات مختلف کمبود منگنز به عنوان یک تراتوژن تلقی شده و ارتباط کمبود آن با ابتلا به برخی سرطانها به طور محدود مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه ی حاضر به بررسی سطح سرمی منگنز در افراد مبتلا به سرطان مثانه در مقایسه با افراد سالم می پردازد. روش ها: طی یک مطالعه ی مورد- شاهدی، تعداد 51 نفر بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 58 نفر گروه شاهد به روش آسان انتخاب شدند. پس از اخذ رضایتنامه ی کتبی از افراد مورد آزمون، نمونه های خون (پس از 8 ساعت ناشتایی) گرفته و سطح سرمی منگنز در آنها اندازه گیری شد. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری t‏-test بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: میانگین غلظت سرمی منگنز در افراد مبتلا به سرطان مثانه معادل µg/L 39/0 ± 3/1 و در افراد گروه شاهد معادل µg/L84/0 ± 87/1 بود که تفاوت آماری معنی داری بین گروه شاهد و مورد وجود داشت (001/0 P نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه ی حاضر غلظت پلاسمایی منگنز کاهش معنی داری در مبتلایان به سرطان مثانه در مقایسه با گروه شاهد داشته است که نتیجه ی حاضر مشابه با نتایج به دست آمده از بررسی منگنز در سایر انواع سرطان هاست. بر این اساس و با در نظر گرفتن غلظت این عنصر در سبزیجات و میوه های تازه، مصرف این مواد به ویژه در افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند، توصیه می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان مثانه، منگنز، عناصر کمیاب.

عنوان انگلیسی The study of the serum manganese concentration in the bladder cancer patients in comparison with healthy subjects
چکیده انگلیسی مقاله Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Background: Manganese (Mn) is one the more important trace elements in the humans. Mn plays an important role in antioxidant defences and it is an essential cofactor for a number of enzymes. Some studies have revealed that Mn deficiency is teratogenic. The relationship of Mn deficiency and cancer induction also has been studied in some studies. We evaluated the serum Mn concentration in patients with bladder cancer in comparison with healthy individuals. Methods: During this cross sectional study, 51 patients with bladder cancer and 58 normal subjects were selected regarding the inclusion and exclusion criteria. Blood samples were collected after 8 hours of fasting. The Mn serum concentration was measured in all samples and copamared between two groups. Findings: Mean of serum Mn concentration was 1.3 ± 0.39 µg/l in bladder cancer patients and 1.87 ± 0.84 µg/l in control group. There was a significant difference between two groups (p Conclusion: According to the results of this study Mn serum concentration had significant decrease in bladder cancer patients in comparison with normal subjects. This result is similar to the other researches done in different cancers. Regarding the high Mn level in fresh foods and vegetables, consumption of these nutrients, is recommended in high risk individuals for bladder cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمید مزدک | hamid mazdak
استادیار اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

نوشین میرخشتی | mirkheshti n
پزشک عمومی، شرکت تحقیقاتی حکیمان شرق، اصفهان، ایران

احمد موحدیان |
دانشیار بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

فرانک یزدخواستی | faranak yazdkhasti
دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

ابراهیم بهزاد | ebrahim behzad
دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمد شفیعیان | mohammad shafieian
دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

زهرا شمس زاده | zahra shams zadeh
دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/154
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-319305.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات