این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 28 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۰، شماره ۱۹۹، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارتباط بین الگوهای غذایی، رژیمهای کاهش وزن، ترکیبات غذایی و سطوحآدیپونکتین پلاسما
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: آدیپونکتین، از جمله آدیپوسیتوکین های ترشح شده از بافت چربی است و غلظت آن ارتباط معکوس با توده ی چربی دارد. آدیپونکتین نقش مهمی در حساسیت انسولینی، بهبود پروفایل لیپیدی، بیماری های قلبی عروقی و التهاب دارد. هدف مطالعه ی حاضر، مروری بر پژوهش های انجام شده در ارتباط با اثر الگوهای غذایی، رژیم های کاهش وزن و ترکیبات غذایی مختلف بر سطح آدیپونکتین پلاسما می باشد. روش ها: پس از جستجو در موتور PubMed، مقالات انتخابی بین سال های 2002 تا 2012 با واژگان کلیدی Dietary pattern، Weight loss diet، Polyunsaturated fatty acids (3ω)، Dietary protein، Dietary fat و Adiponectin و محدود کردن آن ها به عنوان، 45 مقاله مورد بررسی کامل قرار گرفتند. یافته ها: پیروی از الگوهای غذایی سالم از جمله الگوی غذایی مدیترانه ای، در بهبود غلظت آدیپونکتین پلاسما مؤثر است. از طرفی، رژیم های با کالری محدود، حداقل با 10 درصد کاهش وزن و افزایش مدت پیگیری، در بهبود سطح هورمون مؤثر است. ارتباط مثبت و معنی داری میان مصرف منابع امگا 3، از طریق غذا یا مکمل و سطح آدیپونکتین وجود دارد. رژیم غذایی پر چرب، ممکن است سبب کاهش غلظت آدیپونکتین یا کاهش بیان mRNA آن می شود. هر چند مطالعات انجام شده در زمینه ی اثر پروتئین های غذایی بر آدیپونکتین پلاسما محدود می باشد، اثرات مثبتی از مصرف پروتئین سویا، ارزن و تخم مرغ بر سطح این هورمون یافته شده است. نتیجه گیری: به نظر می رسد، پیروی از الگوهای غذایی سالم از جمله الگوی غذایی مدیترانه ای، کاهش وزن ملایم، مصرف منابع امگا 3، کاهش چربی رژیم غذایی و مصرف پروتئین هایی همچون پروتئین ارزن، در بهبود سطح هورمون آدیپونکتین مؤثر باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Dietary Patterns, Weight Loss Diets, and Dietary Components on Serum Adiponectin Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Adiponectin, an adipocytokine secreted by adipose tissue, is negatively related with body fat mass. It plays an important role in insulin sensitivity and improvement of lipid profile, cardiovascular diseases, and inflammation. We aimed to review the evidence of the correlation between dietary patterns, low-calorie diets, and dietary components on adiponectin levels. Methods: We used PubMed search engine to articles which were published during 2002-12 and contained the following
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
وجیهه ایزدی | vajihe izadi
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
لیلا آزاد بخت |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/1721
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318454.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات