این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۰، شماره ۲۱۶، صفحات ۲۱۱۳-۲۱۲۴

عنوان فارسی بررسی ‌اثر ‌دریافت ‌مکمل‌ها‌ی ‌ویتامین C ‌و E ‌بر ‌شاخص‌های ‌آسیب ‌عضلانی ‌و ‌استرس ‌اکسیداتیو ‌در ‌زنان ‌ورزشکار: ‌کارآزمایی ‌بالینی ‌تصادفی ‌دو سو کور
چکیده فارسی مقاله مقدمه: نیاز به انرژی در تمرینات ورزشی شدید، موجب افزایش اکسیژن مصرفی می گردد و در نهایت تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن (ROS یا Reactive oxygen species) افزایش می یابد. استفاده از مکمل های آنتی اکسیدانی از استرس اکسیداتیو ناشی از این گونه تمرینات می کاهد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر مکمل های ویتامین C و E بر استرس اکسیداتیو و شاخص های آسیب عضلانی پس از یک دوره تمرینات ورزشی در زنان ورزشکار بود. روش ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بود. 64 زن ورزشکار که به صورت حرفه ای ایروبیک انجام می دادند، از بین مراجعین به باشگاه های ورزشی شهر اصفهان، داوطلب شرکت در این مطالعه شدند و به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم گردیدند. افراد گروه اول ویتامین C، گروه دوم ویتامین E، گروه سوم هر دو ویتامین و گروه چهارم دارونما به مدت 4 هفته دریافت کردند. ارزیابی شاخص های آسیب عضلانی (کراتین کیناز، آسپارتات آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز) و مالون دی آلدیید قبل و بعد از مداخله انجام گرفت. یافته ها: آسپارتات آمینوترانسفراز در هیچیک از مقایسه ها تفاوت معنی داری نداشت. کراتین کیناز در گروه 1، لاکتات دهیدروژناز در گروه 2 و مالون دی آلدیید در گروه های 1، 3 و 4 کاهش معنی داری داشتند (به ترتیب 002/0 = P، 020/0 = P و 050/0 > P). نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که ROS در ایجاد آسیب عضلانی ناشی از ورزش مؤثر است و مصرف مکمل های ویتامین های C و E می تواند در کاهش شاخص های آسیب عضلانی ناشی از تمرینات ایروبیک در زنان نقش داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Vitamins C and E Supplementation on Muscle Damage and Oxidative Stress in Female Athletes: A Double-Blind Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background: The need for energy in strenuous exercises necessitates increased oxygen consumption and hence increased production of reactive oxygen species. It seems that vitamins C and E supplementation reduces exercise-induced oxidative stress. Therefore, this study aimed to investigate the effects of vitamins C and E supplementation on muscle damage and oxidative stress in female athletes. Methods: This four-week randomized, double-blind clinical trial, recruited 64 trained female athletes from gyms in Isfahan, Iran. The subjects were randomly assigned to groups A-D and received vitamin C (250 mg/day), vitamin E (400 international units), both vitamins C and E, and placebo. Blood samples were obtained before and after the intervention to measure muscle damage indices, i.e. aspartate transaminase, creatine kinase, and lactate dehydrogenase, and malondialdehyde. Findings: Among muscle damage indices, only creatine kinase levels significantly reduced between groups at the end of the study (P = 0.030). Considering within group differences, creatine kinase significantly decreased in group A (P = 0.002). No within or between group differences were observed in aspartate aminotransferase levels. Lactate dehydrogenase levels were significantly decreased in group B (P = 0.020). Significant reductions in malondialdehyde levels were also detected in groups A, C and D (P < 0.05). Conclusion: According to our findings, vitamins C and E supplementation can be beneficial in reducing muscle damage indices during aerobic exercises.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم تقی یار | maryam taghi yar
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

رضا غیاثوند | reza ghiasvand
استادیار، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

آوات فیضی | awat feizi
استادیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

غلامرضا عسگری | gholamreza asgari
استادیار، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

نفیسه شکری | nafiseh shokri
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/2142
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318349.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات