این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۱، شماره ۲۳۶، صفحات ۶۴۹-۶۶۰

عنوان فارسی جدا سازی و خالص ‌سازی یک باکتریوسین مقاوم به اشعه‌ی ماورای بنفش از سویه‌ی D‏SH۲۰ انتروکوک فاسیوم دارای اثر ضد باکتری لیستریا منوسیتوژنز
چکیده فارسی مقاله مقدمه: علاوه بر مطرح بودن باکتریوسین ها به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های مرسوم، کاربرد رایج آن ها به عنوان ماده ی نگه دارنده و محافظ در صنایع غذایی است. هدف از این مطالعه، جدا سازی و خالص سازی باکتریوسین های مقاوم به اشعه ی ماورای بنفش (Ultraviolet یا UV) از سویه های انتروکوک بود که بر ضد باکتری لیستریا منوسیتوژنز فعال باشند . روش ها: سویه های باکتری انتروکوک از نمونه های مختلف بالینی جدا سازی و شناسایی شدند و تولید باکتریوسین در آن ها علیه سویه های باکتری لیستریا منوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. یک ایزوله ی باکتری انتروکوک، که دارای تولید قابل ملاحظه ی باکتریوسین بر علیه همگی سویه های لیستریا منوسیتوژنز مورد مطالعه بود، به روش فنوتیپی و بیوشیمیایی و نیز روش ملکولی 16SrRNA مورد شناسایی قرار گرفت و در سایت NCBI (National Center for Biotechnology Information) ثبت گردید. در مرحله ی بعد، این باکتریوسین خالص سازی شد و اثرات آنزیم های مختلف پروتئولیتیک و نیز تیمارهای pH، حرارت و اشعه ی ماورای بنفش بر روی آن مورد بررسی قرار گرفت؛ وزن ملکولی آن نیز به روش SDS-PAGE مشخص گردید. یافته ها: از 70 سویه ی مختلف انتروکوک جدا سازی شده، 5 ایزوله ی انتروکوک دارای اثر مهاری بر علیه سویه های لیستریا منوسیتوژنز بود که از این میان، یک ایزوله بر ضد هر چهار سویه ی لیستریا منوسیتوژنز مورد مطالعه، دارای اثر مهاری بود. بر اساس نتایج تعیین توالی 16SrRNA این ایزوله، مشخص شد که این باکتری، یک سویه از انتروکوک فاسیوم بود که به نام DSH20 و با شماره ی دسترسی JX567733.1در سایت NCBI به ثبت رسید. آنزیم های پروتئولیتیک استفاده شده باعث از بین رفتن فعالیت ضدمیکروبی باکتریوسین گردید که تأییدی بر پروتئینی بودن این ترکیب بود. باکتریوسین تولیدی به اثر درجه ی حرارت بالا، تغییرات pH و اشعه ی ماورای بنفش مقاوم بود. وزن ملکولی باکتریوسین جدا سازی شده به روش SDS-PAGE در حدود 35 کیلودالتون تخمین زده شد. نتیجه گیری: خصوصیات بیوشیمیایی باکتریوسین مورد مطالعه از قبیل پایداری حرارتی، مقاومت به اشعه ی ماورای بنفش و pH بسیار قابل توجه بود. توانایی بالقوه ی این باکتریوسین، آن را به عنوان ترکیب ضد میکروبی جایگزین علیه لیستریا منوسیتوژنز و نیز نگه دارنده ی غذاهای تخمیری مطرح می سازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation and Purification of an Ultraviolet-Stable Bacteriocin Produced by Enterococcus Faecium Strain DSH20 against Listeria monocytogenes
چکیده انگلیسی مقاله Background: Furthermore application of bacteriocins as alternates for antibiotics, they are fermented as food preservation currently. The aim of this study was isolation and purification of ultraviolet-resistant bacteriocins from enterococci strains active against Listeria monocytogenes . Methods: Different strains of enterococci bacteria were isolated and identified from various clinical specimens and bacteriocin production were evaluated against strains of Listeria monocytogenes . An isolate of enterococcus bacteria that produce significant bacteriocin against all studied strains of Listeria monocytogenes was identified based on its phenotypical and biochemical properties as well as its 16SrRNA gene sequencing. In the next stage, this bacteriocin was purified and the effects of proteolytic enzymes, pH, temperature and ultraviolet radiation (UV) on its activity were tested and its molecular weight was determined by SDS-PAGE (Sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis) method. Findings: 17 strains of enterococci were isolated and five isolates exhibited an inhibitory effect against Listeria monocytogenes strains and among them, one enterococcus had inhibitory effect against all four strains of Listeria monocytogenes . This enterococcus was identified as Enterococcus faecium strain DSH20 (access number: JX567733.1). Using proteolytic enzymes led to the loss of antimicrobial activity; so, protein nature of it was confirmed. Bacteriocin production was resistant to UV, high temperature and pH changes. The molecular weight of the bacteriocin was at approximately 35 kilodaltons. Conclusion: Biochemical properties of this bacteriocin, such as thermal stability, resistance to UV radiation and pH, were significant. These properties present it as an alternative of antimicrobial agents against Listeria monocytogenes and preserving of fermented foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله داریوش شکری | dariush shokri
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و گروه زیست شناسی، دانشکده ی علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

سعیده زاغیان | saeedeh zaghian
کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده ی علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

حسین فاضلی | hossein fazeli
استادیار، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری و گروه میکروب شناسی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سینا مباشری زاده | mobasherizadeh s
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

بهروز عطایی | behrooz ataei
دانشیار، مرکز تحقیقات بیماری های گرمسیری و عفونی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/2694
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318237.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات