این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۱، شماره ۲۴۲، صفحات ۹۵۴-۹۷۲

عنوان فارسی ارزیابی توزیع دریافت معمول مواد مغذی و تخمین شیوع کمبود و اضافه‌ی دریافت آن‌ها در جمعیت عمومی بالای ۴۰ سال نواحی مرکزی ایران: کاربرد روش NCI
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سلامتی افراد تحت تأثیر مواد مغذی دریافت شده در یک روز خاص، قرار نمی گیرد؛ بلکه تحت نفوذ عادات غذایی در طول یک دوره ی طولانی مدت می باشد. در روش هایی که به طور رایج استفاده می شوند، دریافت های معمول مؤلفه های غذایی، توأم با سوگیری برآورد می شوند. با توجه به اوج گیری ظهور بیماری های مزمن در دوران میان سالی و سالمندی و نقش تعیین کننده ی تغذیه در ایجاد و درمان این بیماری ها، مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی توزیع دریافت معمول مواد مغذی منتخب در جمعیت عمومی بالای 40 سال نواحی مرکزی ایران با استفاده از یک روش آماری توانمند به نام NCI (National Cancer Institute) انجام گرفت. روش ها: در این مطالعه ی مقطعی، با استفاده از اطلاعات مطالعه ی هم گروهی اصفهان در سال 1386 تعداد 1922 نفر از افراد بالای 40 سال مورد بررسی قرار گرفتند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه ی یادآمد خوراک 24 ساعته و دو ثبت غذایی، جمع آوری گردید. توزیع دریافت معمول مواد مغذی از طریق روش NCI برآورد شد. نسبت افرادی که در معرض خطر کمبود یا اضافه ی دریافت مواد مغذی قرار داشتند، از مقایسه ی مقادیر برآوردشده با استانداردهای توصیه شده، برای زنان و مردان به تفکیک برآورد گردید. یافته ها: شیوع عدم کفایت ویتامین A برای مردان (7/96-3/58 درصد) در گروه های مختلف سنی اساسی تر از زنان (2/57-23/3 درصد) بود. دریافت های معمول کلسیم و فیبر غذایی برای درصد پایینی از افراد بررسی شده، بالاتر از استاندارد توصیه شده بود (حداکثر 7 و 28 درصد به ترتیب برای فیبرغذایی و کلسیم). تفاوت رعایت میزان توصیه شده ی کلسترول برای افراد 70-40 ساله بین زنان و مردان معنی دار بود (0001/0 > P). نتیجه گیری: یافته های این مطالعه مؤید عدم کفایت دریافت ویتامین A، کلسیم و فیبر غذایی و تا حدودی اضافه ی دریافت کلسترول در جامعه ی مورد بررسی بود. بنابراین مصرف گروه های مهم غذایی مانند لبنیات، سبزی و میوه که منابع عمده ی ریزمغذی ها می باشند باید در این جامعه افزایش یابد. همچنین باید برنامه های مناسب مداخله ای مانند غنی کردن مواد غذایی و آموزش جهت اصلاح الگوی رژیم غذایی برای این دو گروه جمعیتی طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessment of the Distribution of Usual Intake of Nutrients and Estimating Prevalence of Intake Deficiency and Excess in a General over 40-Years of Age Population of Central Region of Iran: Application of the National Cancer Institute (NCI) Method
چکیده انگلیسی مقاله Background: The health of subjects is not affected by the nutrients ingested in a particular day; it actually is influenced by the dietary habits over a long time. In the most commonly used methods, usual food components intakes would be estimated along with bias. Considering the initiating and developing of many chronic diseases in the middle-age and elderly, majority of them affected by nutrition, the aim of current research was to evaluate the distribution of usual intake of selected nutrients using a powerful statistical method i.e. NCI (National Cancer Institute) method in a general above 40-years-old population of central region of Iran. Methods: In this cross-sectional study, based on information obtained from the Isfahan Cohort Study in 2007, 1922 people aged 40 and over, were investigated. Subjects’s dietary intakes were assessed with a 24-hour recalls and two food records. Distribution of usual nutrient intake was estimated using NCI method. The proportion of subjects at risk of nutrient intake deficiency or excess was estimated by comparing the estimated values with recommended standards, for men and women, separately. Findings: The prevalence of vitamin A inadequacy for men in different age groups was more substantial than women (58.3-96.7 percent for men vs 23.3-57.2 percent for women). The usual calcium and dietary fiber intakes for a low percentage of studied subjects were more than recommended standards (Maximum of 7 and 28 percent for dietary fiber and calcium, respectively). There was a significant difference between men and women, at the age of 40-70 years, in terms of compliance of recommended cholesterol level (P < 0.0001). Conclusion: The results of current research showed that intake of vitamin A, calcium and dietary fiber was not adequate, and somewhat there was excess intake of cholesterol in the studied population. Thus consuming of dairies, vegetables and fruits, as the main sources of micronutrients, should be increased in this population. Interventional population-based programs such as enriching food and training in order to adjusting the pattern of diet should be designed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا حیدری | zahra heidari
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

آوات فیضی | awat feizi
استادیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

نضال صراف زادگان | sarraf zadegan n
استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده ی قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

نوشین محمدی فرد | mohammadifard n
دانشجوی دکترای تخصصی پزوهش، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده ی قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/2582
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318207.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات