این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 5 آبان 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۲، شماره ۲۷۳، صفحات ۷۹-۸۵
عنوان فارسی
جداسازی Sarcocystis hirsuta از همبرگر سنتی تولیدی در ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سارکوسیستوزیز از شایع ترین بیماری های زئونوز محسوب می شود که توسط انگل های جنس Sarcocystis ایجاد می گردد. Sarcocystis تک یاخته ی درون سلولی دو میزبانه و شاخه ی اپی کمپلکسا می باشد. سه گونه ی شناخته شده ی Sarcocystis، گاو را به عنوان میزبان واسط آلوده می نماید که شامل Sarcocystis cruzi، Sarcocystis hirsuta و Sarcocystis hominis می باشند و سگ، گربه و انسان به ترتیب میزبانان نهایی هستند. روش ها: یک نمونه ی همبرگر سنتی عرضه شده در شهر یزد خریداری و به آزمایشگاه منتقل شد. جهت انجام استخراج DNA ژنومی، از روش Salting o ut استفاده شد. جهت شناسایی انگل جنس سارکوسیست و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، قطعه ای خاص از ژن (s rRNA18 یا S ribosomal RNA18) این انگل تکثیر شد که نتیجه ی حاصل از الکتروفورز، باند bp 953 را نشان داد که بیانگر جنس Sarcocystis بود. سپس به منظور تعیین گونه ی انگل، از آنزیم های BfaI و RsaI جهت ایجاد برش بر قطعه ی تکثیر شده استفاده گردید و باندهای حاصل از برش آنزیم ها، بر روی ژل آگارز الکتروفورز شدند. یافته ها: پس از برش با آنزیم BfaI دو باند به اندازه ی bp 397 و bp 557 مشاهده شد. بعد از ایجاد برش توسط آنزیم RsaI، دو باند bp 376 و bp 577 مشاهده شد که دلیل بر وجود گونه ی Sarcocystis hirsuta می باشد. نتیجه گیری: در این گزارش، وجود Sarcocystis hirsuta در همبرگر سنتی را می توان به تماس نزدیک گربه با دام در مزارع که سبب آلودگی آب و غذای دام به مدفوع آلوده ی گربه می شود، نسبت داد. بر اساس جستجو در منابع پایگاه های اطلاعات علمی، این تحقیق اولین گزارش تشخیص مولکولی Sarcocystis hirsuta به روش PCR - RFLP Polymerase chain reaction- restriction fragment length polymorphism)) در همبرگرهای سنتی تولیدی در ایران بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Isolation of Sarcocystis Hirsuta from Traditional Hamburger of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Sarcocystosis is one of the common zoonotic diseases caused by the parasites of genus Sarcocystis . Sarcocystis is a two-host intracellular protozoan of the Phylum Apicomplexa . Three known species of Sarcosystis can infect cattle as intermediate host: Sarcocystis cruzi , Sarcosystis hirsute, and Sarcosystis hominis that dogs, cats, and humans are their final hosts, respectively. Methods: In this study, a sample of traditional hamburger was purchased from a street food seller in Yazd, Iran. DNA was extracted by salting-out method. To identify Sarcocystis and by using specific primers, fragment of genomic DNA ( 18s rRNA) was amplified and results of electrophoresis showed the polymerase chain reaction (PCR) product with about 953 bp in length indicating presence of the Sarcocystis genus. To identify the species of the parasite, two enzymes, RsaI and BfaI, were used for cutting the amplified fragment. Results of digestion were analyzed using agarose gel electrophoresis. Findings: After digestion with BfaI , the results of gel agarose electrophoresis showed 557 and 397 bp in length bands. Two bands of 577 and 376 bp in length were found after using RsaI that indicated presence of Sarcocystis hirsuta . Conclusion: In this report, Sarcocystis hirsuta was identified in Iranian traditional hamburger that could be related to close association of dogs and cats in farms that is the main reason that food and water are contaminated with feces of cats. To the best of our knowledge, this study is the first report of Sarcocystis hirsuta infection in Iranian traditional hamburger.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهادر حاجی محمدی | bahador haji mohammadi
استادیار، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
علی دهقانی | a dehghani m sc
استادیار، گروه آمار حیاتی و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
مهسا مقدم احمدی | mahsa moghadam ahmadi
کارشناس ارشد، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
گیلدا اسلامی | gilda eslami
استادیار، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
احمد عریان | ahmad oryan
استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سید علی یاسینی اردکانی | seyed ali yasini ardakani
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
امین ظهورتبار | amin zohourtabar
کارشناس ارشد، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
فرزانه میرزایی | farzaneh mirzaei
کارشناس، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده ی پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/3507
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-318045.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات