این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۲، شماره ۲۹۱، صفحات ۹۹۱-۱۰۰۳

عنوان فارسی ارزیابی اثرات پیشگیرانه‌ی مخمر غنی شده با سلنیوم بر بافت‌شناسی کبد و فعالیت آنزیم‌‌های آن پس از القا‌ی سرطان کولورکتال در رت
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سرطان کولورکتال از شایع‌ترین علت‌های مرگ ناشی از سرطان در دنیا می‌باشد. مطالعات زیادی پیرامون به کارگیری پروبیوتیک‌ها و سلنیوم در پیشگیری از سرطان‌ها انجام شده است. مطالعه‌ی حاضر به منظور بررسی تغییرات آنزیم‌های کبدی رت شامل آلانین آمینو ترانسفراز (ALT یا Alanine transaminase)، آسپارات آمینو ترانسفراز (AST یا Aspartate transaminase) و آلکالین فسفاتاز (ALP یا Alkaline phosphatase) در سرطان کولون القا شده توسط دی ‌متیل ‌هیدرازین و اثرات پیشگیرانه‌ی مخمر Saccharomyces cerevisiae (اشکال ساده و غنی شده با سلنیوم) انجام گرفت. روش‌ها: 40 سر موش صحرایی ماده در محدوده‌‌ی وزنی g 250-200 به پنج گروه شاهد سالم، شاهد مبتلا به سرطان، مخمر، سلنیوم و مخمر غنی شده با سلنیوم تقسیم شدند. کلیه‌ی حیوانات به ‌جز شاهد سالم، داروی سرطان‌زای دی ‌متیل ‌هیدرازین را دو بار در هفته به مدت پنج هفته و با دوز mg/kg 40 دریافت کردند، اما گروه سالم فقط سرم فیزیولوژی دریافت کردند. گروه سلنیوم، سلنیوم محلول در آب را به مقدار mg/ml 4، گروه مخمر همزمان با دی متیل ‌هیدرازین Saccharomyces cerevisiae را با تراکم CFU/ml 10 8 × 5 و گروه آخر، مخمر غنی شده با سلنیوم را به همین مقدار از طریق گاواژ روزانه دریافت کردند. در پایان هفته‌ی 40، حیوانات تشریح، نمونه‌های خونی تهیه و میزان آنزیم‌ها سنجیده شد. یافته‌ها: میانگین سطح آنزیم‌ها در گروه شاهد مبتلا به سرطان از همه بالاتر بود و در سایر گروه‌ها، کاهش معنی‌داری داشت (050/0 > P). لازم به ذکر است بیشترین کاهش در سطح آنزیمی، مربوط به گروهی بود که مخمر غنی شده با سلنیوم را دریافت کردند. نتیجه‌گیری: سطح آنزیم‌های کبدی در سرطان کولون القا شده با دی ‌متیل ‌هیدرازین افزایش می‌یابد. استفاده از مخمر غنی شده با سلنیوم، سبب کاهش میزان آنزیم‌های ALT، AST و ALP می‌گردد. مخمر غنی شده با سلنیوم از ایجاد تغییرات بافتی در کبد به هنگام دریافت ماده‌ی سرطان‌زا پیشگیری می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Preventive Impacts of Selenium-Enriched Yeast on Liver and Enzyme Activity after Inducing Colorectal Cancer in Rat
چکیده انگلیسی مقاله Background: Colorectal cancer is the most common cause of death in the world. More studies were done on using the probiotics and selenium for cancer prevention. In this research, liver enzymes (such as alanine aminotransferase, asparate aminotransferase and alkaline phosphatase) changes were assessed following dietary administration of Saccharomyces cerevisiae (simple and selenium-enriched forms) in the rat with colorectal cancer induced by dimethyl hydrazine. Methods: Forty female rats, with 200-250 g initial body weight, were divided into five groups as healthy control, cancer control, simple form of yeast, selenium and selenium-enriched yeast. All animals received carcinogenic agent (40 mg/kg body weight) twice weekly for five weeks, except healthy controls which only received normal saline. Selenium group received 4 mg/ml of selenium nitrate in water; Saccharomyces cerevisiae was administered at the concentration of 5 × 10 8 CFU/ml with dimethyl hydrazine in yeast group; the last group received selenium-enriched yeast at the same concentration. At the end of forty weeks after Dimethyl hydrazine injection, all animals were euthanized and blood samples were taken for enzymes assay. Findings: Although the mean of enzymes activity were higher at cancer control, other groups significantly showed lower enzymes activity (P < 0.05). The most decrease of enzyme activity was seen in animals that received selenium-enriched yeast. Conclusion: The level of liver enzymes activity increases in colorectal cancer induced by dimethyl hydrazine in rat. Selenium-enriched yeast administration in rat could decreases the enzymes level and prevent tissue damage after carcinogenic agent injection.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جمیله عابدی | jamileh abedi
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده ی علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

امیر توکمه چی | amir توکمه چی
استادیار، گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده ی آتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

وحید نجاتی | najati v
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده ی علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

رحیم حب نقی | rahim حب naghi
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده ی دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/3441
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317954.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات