مهندسی آبیاری و آب ایران، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۹۰-۱۰۸

عنوان فارسی بررسی اثرات پساب آب شیرین کن بر روی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب دریا و ‌اجتماعات ماکروبنتیک (آب شیرین کن نورویژه، بندر شیرینو)‌
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه اثرات آلایندگی شوری و دمای پساب آبشیرین کن نورویژه‎ ‎بر روی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب دریا و اجتماعات ماکروبنتیک مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع 24 جنس ماکروبنتوز شناسایی شد. بیشترین و کمترین فراوانی ماکروبنتوز، در فصل گرم و فصل ‌سرد به ترتیب‎ ‎در ایستگاه 8 به میزان 1954 (فرد در متر مربع) و ایستگاه 3، 4 و 5 به میزان 8/92 (فرد در متر مربع) بود. در ‌بین فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی، بیشترین تغییرات مربوط به شوری و دما بود و بین ایستگاه‌های 1 و 8 اندازه‌گیری شد ‌‌(05/0>‌P‌). در فصل سرد میزان شوری و دما در ایستگاه 1 (دهانه خروجی پساب آب شیرین) به ترتیب ‌ppt‌ 32/0±67/38 و ‌‌58/0±23 درجه سانتی‌گراد و در ایستگاه 8 (نقطه شاهد)، ‌ppt‌ 78/0±67/35 و 21/0±33/19 درجه سانتی‌گراد و در فصل گرم ‌میزان شوری و دما در ایستگاه 1 به ترتیب ‌ppt‌ 60/0±33/36 و 17/0±67/31 درجه سانتی‌گراد و در ایستگاه 8 ‌‎ ‎ppt‌23/0±67/40و 10/0±67/35 درجه سانتی‌گراد اندازه‌گیری شد. در این مطالعه غالبیت در تابستان با آمفی پودا و در زمستان ‌با ایزوپودا بود. همبستگی پیرسون رابطه منفی و معنی‌داری بین تراکم ماکروبنتوزها با شوری و دما نشان داد. شاخص تنوع در ‌ایستگاه 1 کمترین میزان را نسبت به ایستگاه شاخص داشت. یافته‌های این مطالعه نشان دهنده تاثیر تخلیه پساب آب شیرین ‌کن بر روی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آب و نیز جمعیت ماکروبنتوزها است. از بین پارامترهای مورد بررسی، شوری و دما ‌موثرترین پارامترهای تاثیر گذار بودند که با فاصله از محل تخلیه پساب، این تاثیرات کاهش یافت.‌
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب شیرین کن،ماکروبنتوز،کنترل سواحل،پارامترهای فیزیکی و شیمیایی.&،amp rlm،

عنوان انگلیسی Investigating the effects of desalination effluent on the physical and chemical factors of sea ‎water and macrobenthic communities (Norwejhe desalination plant, Bandar Shirino)‎
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effects of salinity pollution and temperature of the effluent of the Norwegian ‎desalination plant on the physicochemical factors of sea water and ‎macrobenthic communities were investigated. Among the physical and chemical factors, the most changes ‎were related to salinity and temperature and were measured between stations 1 and 8 (P<0.05). ‎In the cold season, the salinity and temperature at station 1 (freshwater effluent outlet) were ‎‎38.67±0.32 ppt and 23±0.58 °C, respectively, and at station 8 (control point), 0.78 ppt. 35.67 ± ‎‎19.33 ± 0.21 degrees Celsius and in the hot season, the salinity and temperature in station 1 were ‎‎36.33 ± 0.60 ppt and 31.67 ± 0.17 degrees Celsius, respectively, and 40.67±0.23 ppt and ‎‎35.67±0.10 °C were measured at station 8. In this study, the predominance was with Amphipoda ‎in summer and Isopoda in winter. Pearson's correlation showed a negative and significant ‎relationship between the density of macrobenthos with salinity and temperature. The diversity ‎index in station 1 was the lowest compared to the reference station. The findings of this study ‎show the effect of desalination wastewater discharge on the physical and chemical characteristics ‎of water and the population of macrobenthos. Among the investigated parameters, salinity and ‎temperature were the most effective influencing parameters, which decreased with the distance ‎from the wastewater discharge site.‎
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آب شیرین کن,ماکروبنتوز,کنترل سواحل,پارامترهای فیزیکی و شیمیایی.&,amp rlm

نویسندگان مقاله محمد گرامی |
&rlm;گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

محمد باقر نبوی |
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر، ایران

مریم محمدی روزبهانی |
گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی https://www.waterjournal.ir/article_192806_9e9accc5b1841392cd78d9e8f262d631.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات