مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۲، شماره ۳۰۵، صفحات ۱۷۲۸-۱۷۳۸

عنوان فارسی بررسی تأثیر مصرف مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر ترکیب بدن
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اسید لینولئیک مزدوج (CLA یا Conjugated linoleic acids) به گروهی از ایزومرهای اسید لینولئیک (18:2) که یک اسید چرب ضروری است، اطلاق می‌شود. به نظر می‌رسد اسید لینولئیک مزدوج یک مکمل رژیمی برای کاهش وزن و چربی بدن می‌باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف این مکمل بر ترکیب بدن انجام شد. روش‌ها: ابتدا از پایگاه‌های Pubmed و SID مقالاتی که در عنوان خود دارای یکی از کلمات Conjugated linoleic acid، Body composition، Adipose tissue، Lean body mass، BMI، Obesity، Weight retention و Free fatty acid بودند، انتخاب شدند و در نهایت 22 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: مطالعات متعدد نشان دادند که مکمل اسید لینولئیک مزدوج سبب کاهش وزن و کاهش توده‌ی چربی در کوتاه مدت در انسان می‌شود و در مورد اثرات مصرف طولانی مدت مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر ترکیب بدن، نتایج متفاوتی به دست آمده است. مطالعات انجام شده بر ترکیب بدن از نظر دوز مصرفی اسید لینولئیک مزدوج، طول مدت مطالعه، افراد شرکت کننده در مطالعه، فعالیت فیزیکی، نمایه‌ی توده‌ی بدنی (طبیعی، اضافه وزن و درجه‌های متفاوت چاقی)، گروه سنی، تعداد افراد شرکت کننده، پذیرش کپسول‌ها و نوع ایزومرهای اسید لینولئیک مزدوج متنوع بودند. به نظر می‌رسد ایزومر 10t،12c از بین ایزومرهای مختلف اسید لینولئیک مزدوج سبب تغییرات بهتری در ترکیب بدن می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعات بالینی در مورد اثرات اسید لینولئیک مزدوج بر روی وزن و ترکیب بدن انسان متناقض است. پیشنهاد می‌گردد مطالعات طولانی مدت برای دیدن اثرات مصرف مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر ترکیب بدن انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Supplementation with Conjugated Linoleic Acid on Body Composition
چکیده انگلیسی مقاله Background: Conjugated linoleic acid (CLA) is defined as isomers of linoleic acid group (18:2), which is an essential fatty acid. It seems that conjugated linoleic acid supplementation reduces body weight and fat mass. The aim of the present study was to investigate the effect of supplementation with conjugated linoleic acid on body composition. Methods: We used PubMed and SID search engine to find articles which were contained the following
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدیه شیخی | mahdieh sheikhi
کارشناس ارشد، گروه علوم بهداشتی در تغذیه، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)

لیلا آزاد بخت |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/3850
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317885.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات