این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 27 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۲، شماره ۳۱۴، صفحات ۲۱۸۴-۲۱۹۲
عنوان فارسی
اثر عصارهی آبی تخم شوید و آتروواستاتین بر روی گونههای کاندیدا در مقایسه با فلوکونازول
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کاندیدیازیس یکی از مهمترین و شایعترین عفونتهای قارچی فرصت طلب در انسان است که به وسیلهی برخی گونههای Candida، به ویژه albicans، ایجاد میشود. در سالهای اخیر، گزارشهای متعددی از شکست درمان مبتلایان به اشکال بالینی متفاوت کاندیدیازیس ارایه شده است. با توجه به مطالعات انجام شده، استاتینها علاوه بر کاهش چربی خون، خاصیت ضد قارچی نیز دارند. همچنین، تخم شوید نیز دارای خاصیت ضدقارچی است و چربی خون را هم کاهش میدهد. هدف از این تحقیق، مطالعهی تأثیر آتروواستاتین و عصارهی آبی تخم شوید بر ایزولههای بالینی شناسایی شدهی Candida در مقایسه با فلوکونازول و در نهایت، مقایسهی تأثیر ضد Candida این داروها با یکدیگر بود. روشها: در این مطالعه، از 10 ایزولهی شناسایی شده از Candida استفاده شد. با استفاده از روش میکرودایلوشن، رقتهای مختلف از فلوکونازول، آتروواستاتین و عصارهی آبی تخم شوید تهیه شد و حداقل غلظت مهار کنندگی ( Minimum inhibitory concentration یا MIC) و حداقل غلظت کشندگی (Minimum fungicidal concentration یا MFC) هر یک از گونهها ثبت و مقایسه گردید. یافتهها: از 10 ایزولهی مورد مطالعه، 50 درصد (Candida albicans کد 8 و 10، Candida parapsilosis کد 9، Candida krusei کد 6 و Candida kefyr کد 1) نسبت به فلوکونازول حساس، 30 درصد ایزولهها (Candida glabrata کد 2 و 7 و Candida albicans کد 5) وابسته به دوز و 20 درصد ایزولهها (Candida krusei کد 3 و Candida albicans کد 4) نسبت به فلوکونازول مقاوم بودند. کمترین میزان MIC داروی آتروواستاتین 32 و بیشترین میزان آن 128 میکروگرم بر میلیلیتر بود. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که آتروواستاتین دارای خاصیت ضد قارچی است که با مطالعات انجام شده در گذشته همخوانی داشت. اما عصارهی آبی تخم شوید روی هیچ کدام از گونهها تأثیری نداشت. واژگان کلیدی: گونههای Candida، فلوکونازول، آتروواستاتین، تخم شوید
کلیدواژههای فارسی مقاله
گونه های کاندیدا_فلوکونازول_آتورواستاتین_ تخم شوید،
عنوان انگلیسی
Antifungal Activity of Anethum Graveolens Extract and Atrovastatin against Candida Species Compared to Fluconazole
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Candidiasis is one of the most important fungal infections caused by different species of Candida. The most common etiologic agent is Candida albicans . In recent years, there are many reports about the failure treatment of patients with different clinical forms of candidiasis. Statins have been found to have antifungal activity as well as cholesterol-lowering effects. Anethum graveolens has also exhibited antifungal and anti-hyperlipidemic activities. The purpose of the present study was evaluation of antifungal activity of Anethum graveolens and atrovastatin against Candida species in comparison with fluconazole. Methods: The present study was performed on 10 previously identified Candida isolates. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) results were obtained and compared using microdilution method for fluconazole, atrovastatin and Anethum graveolens extract. Findings: Of 10 Candida isolates, 5 (50%) were susceptible to fluconazole and 3 (30%) were dose-dependent. Two isolates, including Candida albicans and Candida krusei , were resistant to fluconazole. MIC range for atrovastatin was 32-128 µg/ml. Conclusion: In this study, our finding showed that atrovastatin has antifungal activity as the same previous reports; but, aqueous extract of Anethum graveolens showed no antifungal activity against the Candida species (Candida albicans, Candida parapsilosis, Candida krusei, Candida glabrata, and Candida kefyr).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایران نوروزمیرزاآقاخانی | iran نوروزمیرزاآقاخانی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده ی پزشکی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
پروین دهقان | parvin dehghan
استادیار، گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
رسول محمدی | mohammadi r
استادیار، گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
فریبرز معطر | fariborz moattar
استاد، گروه فارماکولوژی ، دانشکده ی داروسازی و علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
بهزاد مهکی | behzad mahaki
استادیار، گروه آمار زیستی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/4632
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317838.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات