این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۳، شماره ۳۴۲، صفحات ۱۰۷۶-۱۰۸۵

عنوان فارسی بررسی اثر مکمل یاری ویتامین D بر میزان مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کبد چرب غیر الکلی، از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن کبدی در سراسر دنیا می‌باشد. شیوع این بیماری در ایران، در حدود 35 درصد است. اختلالات شاخص‌های قندی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی دیده می‌شود. در چندین مطالعه، مکمل یاری با ویتامین D، باعث متعادل شدن شاخص‌های قندی شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مکمل یاری ویتامین D بر شاخص‌های قندی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بود. روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد. 60 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی در گروه مورد و شاهد (دارونما) قرار داشتند و به مدت 10 هفته، به گروه مورد، هفته‌ای یک عدد پرل 50000 واحد بین‌الملل ویتامین D داده شد و به گروه شاهد نیز هفته‌ای یک عدد دارونما داده شد. اندازه‌گیری شاخص گلایسمیک افراد در ابتدا و انتهای مطالعه انجام گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون ANCOVA (Analysis of covariance) و Regression در نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: در پایان مطالعه، سطح ویتامین D سرم در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافته بود. مقاومت انسولینی و سطح قند خون ناشتا در مقایسه با گروه شاهد کاهش داشت؛ اما این اثر، از نظر آماری معنی‌دار نبود. مکمل یاری ویتامین D بر سایر متغیرها اثر معنی‌داری نشان نداد. نتیجه‌گیری: مکمل یاری ویتامین D در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، ممکن است مقاومت انسولینی را کاهش دهد. مطالعات بیشتری با تعداد نمونه‌ی بیشتر و طراحی قوی‌تر باید در این زمینه انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Vitamin D Supplementation on Insulin Resistance in Patients with Nonalcoholic Fatty Liver
چکیده انگلیسی مقاله Background: Non-alcoholic fatty liver disease is the most common chronic liver disease in worldwide. Prevalence of the disease is about 35 percent in Iran. Metabolic disorders were seen in patients with nonalcoholic fatty liver. In several studies, vitamin D supplementation led to ameliorate glycemic indicator. The purpose of this study was to investigate the effect of vitamin D supplementation on glycemic indices in patients with nonalcoholic fatty liver. Methods: In this randomized parallel clinical trial, 60 patients with non-alcoholic fatty liver disease participated in the intervention and placebo groups. For 10 weeks, the intervention and placebo groups received 50,000 IU Pearle vitamin D or placebo, respectively. Glycemic indices were measured at the beginning and end of the study. Nonalcoholic fatty liver was diagnosed via ultrasound. Data were analyzed using ANCOVA and regression tests in SPSS software. Findings: At the end of the study, in intervention group, compared with the placebo group, serum vitamin D levels were significantly increased and insulin resistance and fasting blood glucose levels were significantly decreased (P < 0.05). But, vitamin D supplementation had not significant effect on other variables. Conclusion: Vitamin D supplementation reduced insulin resistance in patients with nonalcoholic fatty liver. But, more researches must be conducted with large sample sizes and strong designs to confirm these findings.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی فروغی | mehdi foroughi
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زهرا مقصودی | zahra maghsoudi
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

غلامرضا غیاثوند | gholamreza ghiasvand
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

بیژن ایرج | bijan iraj
دانشیار، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

غلامرضا عسکری | gholamreza askari
استادیار، مرکزتحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/3609
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317699.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات