این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 24 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۳، شماره ۳۴۴، صفحات ۱۱۹۷-۱۲۱۰
عنوان فارسی
بررسی اثر پیشتغذیهی روغن دانهی خرفه (Portulaca Oleracea) بر حجم سکتهی مغزی (MCAO Model) در مدل جانوری رت
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سکتهی مغزی همچنان به عنوان یک مشکل عمدهی سلامت عمومی مطرح است و در اغلب کشورها، در میان 4 علت اصلی مرگ و میر جای میگیرد. گیاه خرفه با نام علمی Portulaca oleracea، گیاه دارویی شناخته شدهای است که در مطالعات متعدد به عنوان درمان کمکی و جایگزین برای بیماریهای مختلف بررسی شده است. این مطالعه، با هدف بررسی ارتباط بین مصرف روغن خرفه و کاهش حجم سکتهی مغزی، در مدل سکتهی مغزی در موش صحرایی انجام شد. روشها: در این مطالعه از 35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم استفاده شد.حیوانات به گروههای هفتتایی شامل 3 گروه آزمایش، گروه ایسکمی و شم تقسیم شدند. گروههای آزمایش سه دز 25/0، 50/0 و 75/0 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن از روغن خرفه و گروه ایسکمی آب مقطر را به صورت گاواژ دریافت کردند. بعد از 30 روز گاواژ، جراحی سکتهی مغزی روی موشها انجام شد. بعد از 24 ساعت، حیوانات از لحاظ نقصهای نورولوژیکی مورد بررسی قرار گرفتند و پس از آن، تحت بیهوشی عمیق، مغز خارج و با رنگآمیزی به کمک تریفنیل تترا زولیوم کلراید، حجم سکتهی مغزی محاسبه گردید. یافتهها: حجم کل سکته ( 3 mm) در دزهای 50/0 و 75/0 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن در مقایسه با گروه ایسکمی، تفاوت معنیداری را نشان داد. همچنین، میانهی امتیاز نقصهای نورولوژیک با مصرف روغن خرفه، به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت و این کاهش در دزهای 75/0 و 5/0 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن نسبت به گروه ایسکمی، معنیدار بود. نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه، روغن خرفه میتواند باعث کاهش حجم آسیب بافتی ناشی از سکتهی مغزی و محافظت عصبی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایسکمی، حجم سکتهی مغزی، روغن خرفه، نقص نورولوژیک
عنوان انگلیسی
The Effect of Pre-feeding with Purslane Seed Oil (Portulaca Oleracea) on Brain Stroke Volume (MCAO Model) in the Rat Animal Model
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Brain stroke is still considered to be a big problem for the public health, and is among the four main reasons for death in most of the countries. Common purslane (Portulaca oleracea) is a medically discovered plant investigated in several studies as an adjuvant or replacement treatment and for different diseases. The present study aimed to examine the relationship between common purslane oil consumption and reduction of brain stroke rate in rats. Methods: 35 Wistar male rats weighing 25-300 g were divided into five groups of test (3), control (1), and Sham (1). Test groups received three doses of the aforesaid oil (0.25, 0.50, and 0.75 mg per kg body weight) and the control group received distilled water by gavage. After 30 days gavage, brain stroke surgery was performed on the rats. 24 hours later, animals were checked concerning neurological violations and then, the brain was removed under deep anesthesia and the volume of brain stroke was measured through staining by means of triphenyltetrazolium chloride. Findings: Total volume of brain stroke (mm 3 ) in doses of 0.50 and 0.75 mg per kg body weight indicated a meaningful difference in comparison to the control group. In addition, median score of neurological violations was significantly reduced through Portulaca oleracea oil consumption in the doses of 0.5 and 0.75 mg per kg body weight, compared to the control group. Conclusion: According to the results, common purslane oil can reduce the amount of body tissue damages caused by brain stroke and finally, could lead to a kind of neurological protection.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرضیه ورناصری | marzieh varnaseri
کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی، پردیس علوم و تحقیقات زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)
مهدی رهنما | mehdi rahnama
دانشیار، مرکز تحقیقات بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)
محمدرضا بیگدلی | bigdeli mr
دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده ی علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/4938
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-317690.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات